Admiterea la facultate se va face şi pe baza notelor din timpul liceului, arată un ordin al Ministerului Educaţiei publicat în Monitorul Oficial la 18 aprilie 2013. Dacă anul trecut acest lucru nu era posibil, anul acesta Remus Pricopie a schimbat modalitatea în care se poate face admiterea la facultate pentru anul universitar 2013-2014.

Ordinul prevede că media generală de admitere la studii universitare de licenţă şi de master poate fi calculată luându-se în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenţa şi/sau notele din anii de studii, după caz, conform propriei metodologii.

Legea prevede si faptul ca  pentru studiile universitare organizate într-o limbă straină, admiterea va conţine obligatoriu o proba de competenţă lingvistică, eliminatorie, notată cu admis/respins.

De asemenea universităţile pot organiza câte sesiuni de admitere vor înainte de începere anului universitar, spre deosebire de anul trecut când legal era să organizeze doar două sesiuni.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont