Oamenii au fost intotdeauna fascinati de afrodisiace si multi sunt convinsi ca anumite alimente pot creste placerea dintre parteneri.
Spre exemplu se spune ca vitaminele continute de oua pot reduce ejacularea prematura iar calciul continut de inghetata de vanilie conduce la un orgasm mai intens.Prezint in articol o lista cu afrodisiace care merita incercate.Articolul are 2 parti: condimente si retete.
Retete cu efect afrodisiac
- Stridii coapte, în vin alb
24 jumatati de stridii
2 salote taiate marunt
1 lingurita de unt nesarat
1ceasca de vin alb sec
1 ceasca de smântâna
1 lingurita de curry sare si piper dupa gustExtrage sucul din stridii. Fa salota sauté în unt într-o tigaie timp de un minut pentru a se înmuia. Adauga vinul. Încalzeste amestecul si dupa ce a ajuns la temperatura de fierbere, da focul la mic si mai lasa-l 6-8 minute pâna se reduce lichidul la jumatate. Adauga sucul de stridii, mai tine-l doua minute. Toarna toul într-o oala, adauga si smântâna, încalzeste noul amestec pâna când ajunge la fierbere, da focul la mic si mai lasa-l 10-12 minute, pâna când lichidul se reduce la jumatate. Poti întari amestecul cu faina si apa. Adauga si curry-ul si aranjeaza stridiile în cochilii într-o tigaie. Pune piper si o lingurita de sos pentru fiecare stridie. Baga tigaia la cuptor la temperatura de 450 de grade timp de 3-4 minute.Daca cele de mai sus vor fi respectate, vei obtine 2 portii.
- Prajitura de ciocolata cu capsune
½ ceasca de migdale prajite, bine pisate
3 lingurite de cacao
½ ceasca de unt
½ ceasca de zahar lingurite de zahar nerafinat
2 oua
½ lingurita de vanilie
¼ ceasca de capsune proaspete
¼ ceasca de capsune conservate
2 lingurite frisca
90 gr. ciocolata rasa semidulce capsune drept garnituraAdauga la migdale cacaoa într-un bol mic. Amesteca untul si zaharul într-un altul, pâna se transforma într-o materie pufoasa. Bate ouale si vanilia. Amesteca cu o lingura combinatia de migdale cu capsunele proaspete. Pune aceasta într-o tigaie unsa. Pune-o la cuptor la 350 de grade pentru 35-45 de minute sau pâna când pare facuta. Las-o sa se raceasca. Scoate-o din tigaie. Acoper-o cu capsunele conservate. Fierbe amestecul de unt si zahar într-o oala mica. Ia-l de pe foc si adauga ciocolata rasa. Amesteca pâna devine omogen si lasa-l sa se raceasca 5 minute. Toarna peste prajitura (lasa sa curga pe margini) si garniseste-o cu capsune proaspete.
Se obtin 6-8 portii. - Prajitura cu pere si cirese în vin
Ciresele si perele au niste calitati afrodiziacale. Fructul suculent, caldut îmbibat în vin, crema dulce toate fac o combinatie foarte senzuala.½ceasca vin rosu (cu cât este mai bun vinul, cu atât mai buna este reteta)
½ ceasca de zahar zeama din
½ lamâie
½ kg cirese fara sâmburi
2 pere decjite si taiate
2 felii de blat de tort unt fin dupa gust frisca drept toppingPune zaharul vinul si zeama de lamâie într-o oala medie. Amesteca pâna când se dizolva zaharul. Adauga ciresele si amesteca din nou. Încalzeste amestecul pâna începe sa fiarba, apoi micsoreaza focul si lasa-l asa timp de zece minute. Adauga si perele si mai fierbe la foc mic înca 5 minute. Întinde unt si pesmet peste cele doua felii de blat. Apoi adauga amestecul. Se serveste cald garnisit cu frisca. Se obtin doua portii.
Enjoy ! 👿
Sigur o sa incerc o reteta din astea 🙂