Daca intr-o noapte umeda si racoroasa, cand vantul iti bate in fereastra, vrei sa incalzesti atmosfera impreuna cu cel drag (la fel de bine, si cu copiii), iata solutia:

Ingredientele necesare pentru supa de conopida la vreme rece si atmosfera calda de acasa:

4 linguri de unt
1 cesti de telina tocata marunt
1 cana de ceapa taiata bucati
1 morcov mare, curatat
1 kilogram de conopida curatata si taiata bucati
1 ceasca de faina alba
4 cuburi Maggi (vezi mai jos)
1 ceasca de smantana
3 varfuri de cutit de Maggi Apetit
1 varf de cutit de nucsoara
Sare si piper alb sau negru
Branza rasa

1. Pentru inceput, pune morcovul intr-o oala cu un litru de apa, zdrobeste (cu degetele) cele patru cuburi Maggi si adauga un varf de cutit de Apetit si pune totul la foc mare pana incepe sa fiarba, iar apoi scade focul si da morcovului cam 10 minute sa-si lase gustul (aceasta va fi baza supei, si sigur vrei dulceata morcovului in ea).

2. Apoi, intr-o alta oala, topeste untul la foc mediu si adauga telina tocata si bucatile de ceapa si amesteca bine pana se inmoaie (ai grija sa nu se rumeneasca). Adauga conopida taiata si doua varfuri de cutit de Apetit, amesteca si pune capacul. Lasa la foc cel putin cinci minute, amesteca putin si adauga faina, fa focul mare si adauga supa Maggi (poti sa renunti la morcov, pentru ca si-a facut deja ‘treaba’ fierband impreuna cu cuburile Maggi, sau poti sa toci o bucata din el, sau chiar pe tot, inainte de a-l adauga la conopida. Eu folosesc, sa zicem, doua linguri de morcov tocat pentru a da culoare, insa trebuie sa-l toci cat de marunt poti).

3. Dupa vreo doua minute, scade focul la mediu, acopera partial si lasa sa fiarba cam 25 de minute amestecand din cand in cand, pana cand toate ingredientele devin moi si delicate (iti vei da seama mai bine despre ce e vorba atunci cand ajungi acolo).

4. Mai apoi, folosind un mixer sau un robot de bucatarie, omogenizeaza totul bine de tot (daca nu ai niciunul dintre aceste aparate, lasa totul pe foc mai mult timp si omogenizeaza cu o lingura de lemn).

5. Daca ai folosit un robot de bucatarie, pune amestecul inapoi in oala; daca ai omogenizat cu mixerul direct in oala, lasa totul acolo si pune iar la foc pana se fierbe, apoi scade focul la mic si adauga smantana. Daca nu ai smantana, poti folosi lapte. Daca ma gandesc mai bine, laptele ar face compozitia mult prea ‘lichida’, asa ca, daca nu ai alta optiune, foloseste-l, insa iti recomand calduros sa faci rost de smantana.

6. In timp ce supa se incalzeste (sa nu o lasi sa dea in clocot), gust-o sa vezi daca mai are nevoie de sare sau piper si adauga dupa gust. Tot ce trebuie sa mai faci e sa presari un varf de cutit (sau doua) de nucsoara pe deasupra si gata, asta e tot!

Serveste supa in castroane, cu branza rasa presarata pe deasupra (poti folosi aproape orice fel de branza – eu prefer svaiter sau cascaval) si urmareste fetele celor dragi sa le vezi reactia. Iti garantez ca le va placea la nebunie – la fel si tie! Pofta buna!


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont