SA incepem cu o informatie inedita pentru tine: carnatii sunt unul dintre cele mai vechi alimente procesate din istoria omenirii. Stiai asta? Antropologii estimeaza ca, acum mai bine de 3.000 de ani, prepararea carnatilor din carne tocata era un obicei bine impamantenit in zona mediteraneeana. Odata cu trecerea secolelor, conceptul s-a raspandit in toata lumea, in nenumarate varietati si tipuri.

Tehnic vorbind, si salamul este un fel de carnat. La fel si ruda sa mai modesta, hot dog-ul. Bineinteles, si mancarea ‘nationala’, mititeii, intra tot la categoria carnatilor. Exista insa un tip de carnati peste care am dat in fiecare tara in care am fost (si mai ales in America), dar niciodata in Romania. Este vorba de ceea ce se cheama carnati ‘proaspeti’ sau ‘pasta’ de carnati.

Pasta de carnati este acea compozitie ce se gaseste intr-un carnat, fara a fi pusa intr-un mat si fara a fi modelata intr-o forma anume. Este vorba de acea pasta din care mama ta face chiftele, numai ca este deja condimentata. Ei bine, asta vom face si noi azi! Dar, spre deosebire de chiftelele mamei, poti folosi aceasta pasta de carnati ca ‘umplutura’ (pentru pui sau curcan, dar si pentru antricotul de porc sau rulade) sau ca ingredient pentru alte mancaruri (precum spaghete sau ravioli). Sau pur si simplu prajita la tigaie ca atare.

Este foarte simplu de facut si poate fi utilizata (conform ‘temei’ acestei rubrici) pentru a ‘inviora’ o masa ‘normala’. Inca si mai important (pentru mine, cel putin), intrucat este ceva ce prepari tu insuti, tu esti cel care stabileste exact ce anume folosesti (si ce anume nu folosesti!) ca ingrediente. Haide sa incercam! Varianta pe care o vom incerca astazi este carnatul ‘simplu’, cu ierburi.

Important: Niciodata sa nu gusti carnatii proaspeti atunci cand ii prepari (daca vrei sa vezi cum sunt sau daca ai pus suficiente condimente etc., atunci prajeste o bucatica inainte sa gusti). Intotdeauna sa te speli pe maini si sa speli toate ustensilele si suprafetele pe care prepari carnea inainte de a le utiliza in alt scop. Refrigereaza carnatii imediat dupa preparare si, daca nu ai de gand sa-i folosesti mai devreme de trei zile, pune-i la congelator. Atentie daca nu respecti aceste reguli, te-ai putea imbolnavi de trichineloza, o boala foarte grava. Ok, sa trecem la treaba!

Ingredientele pentru umplutura de carnati sunt:

400 grame de carne tocata de porc (ca cea de la magazin)
400 grame de muschi de porc (taiata cat de marunt poti)
4 oua de dimensiuni medii
2 lingura de patrunjel tocat
2 lingurita de sare
2 lingurita de coaja de lamaie rasa
2 lingurita de tarhon uscat
1/4 lingurita de salvie uscata
1 lingurita de cimbru
1 lingurita de piper
1/2 lingurita de coriandru macinat
1/2 lingurita de miez de nuca macinat

Aceste ingrediente trebuiesc desigur amestecate intr-un vas mai mare. E foarte important sa fie carnea de carnati framantata foarte bine. Framantatul trebuie facut cu multa rabdare, sa dureze 20-30 de minute.

Dupa ce l-ai preparat o data vei putea sa folosesti propriile condimente si gramaje, astfel incat sa definesti propria reteta!


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont