Ingrediente ardei umpluti:
Pentru 10 porţii: 2 kg ardei gras
– 500 g carne de porc
– 500 g carne de vita
– 200 g orez
– 1 ou
– 100 ml ulei
– 1 leg. verdeaţă
– 250 g ceapă
– 250 g rosii
– 250 ml supa
– 50 ml vin
– 200 g smantana
– 200 ml suc de rosii
– 500 g sos tomat
– 100 g pasta de tomate
– sare
– piper
– dupa gust.
Mod de preparare:
• Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf.
• Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati, ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste.
• Carnea si verdeata, curatata, spalata si zvintata si ceapa, se trec prin masina de tocat.
• Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute spuma, sare si piper pisat. Se amesteca componentele pina cînd se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii.
• Rosiile se spala, si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti.
• Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor 10-15 minute.
• In timpul inabusirii se adauga supa, sucul de rosii, pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 – 40 minute.
• Spre sfirsitul fierberii (inabusite), se stropeste vinul pe toata suprafaţa si se potriveste gustul sosului format.
• Se servesc cu sos si smantana deasupra.
Pofta buna!
Tags: ardei umpluti retete ardei umpluti retete simple retete usoare