Delicios, cu crema fina si blat de piscoturi insiropate, care se topesc in gura, aromat cu cafea si ornat cu pudra de cacao, Tiramisu este desertul pe care fiecare gospodina viseaza sa-l poata realiza. Racoros si totodata consistent, datorita ingredientelor sale, Tiramisu este foarte potrivit pentru o masa festiva sau de sarbatori, fiind un desert spornic, din care se obtin peste 12 portii.
Ingrediente pentru 12 portii:
120 ml amaretto
24 g cacao
155 g cafea
600 ml frisca lichida
240 g mascarpone
5 oua
600 g piscoturi
375 g zahar
Mod de preparare
Intr-un vas se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un alt vas, 1,5 l de apa impreuna cu cafeaua si o parte din zahar (120 g) se pun pe aragaz la foc mediu. Dupa fierbere, se lasa la racit. Cafeaua obtinuta se strecoara, pentru a nu avea zat, dupa care se adauga amaretto. Frisca lichida se prepara cu restul de zahar. Separat, galbenusurile de la oua se amesteca cu mascarpone, se adauga compozitia de frisca lichida cu zahar si se mixeaza pana capata consistenta, fara a se mai prelinge din vas. Crema astfel obtinuta se imparte in 3 cantitati egale, care vor fi utilizate in 3 straturi separate.
Pe o tava se asaza 20 de piscoturi (10 pe rand, 2 coloane) inmuiate in compozitia de cafea cu amaretto (piscoturile se introduc in cafea si se scot de aproximativ 3 ori). Peste piscoturile inmuiate se intinde uniform o treime din crema, cu grosimea de 1 cm. Procedeul se repeta de inca 2 o
Tags: desert tiramisu