Stim ca acum nu este sezonul lui, insa pentru cei care nu pot renunta la cozonac nici macar pentru o secunda avem o surpriza! Iata o reteta cu un aport glicemic scazut care te va scuti de grija caloriilor!
Pentru ca nu-ti poti refuza o felie de cozonac, prepara-l intr-un mod cat mai sanatos, evitand astfel kilogramele in plus!
Ingrediente:
30 g drojdie de bere
300 ml lapte
30 picaturi de zaharina lichida
300 g faina alba
100 ml ulei
1 lingurita sare
cacao
nuca pisata
Cum preparam:
Inmoaie drojdia de bere in laptele caldut in care s-a topit inainte zaharina. Adauga faina alba, uleiul si sarea si framanta ca la orice cozonac.
Apoi pregateste doua foi, una alba si una cu cacao pe care sa le pui una peste alta pentru a-i da forma de rulada. Acestea se aseaza in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina si se lasa sa creasca aproximativ 15 minute, dupa care se baga la cuptor.
Cand este copt, cozonacul se scoate, se uda cu putina apa si se pudreaza cu nuca pisata.
Tags: cozonac