Gastronomia lenesului: tortilla! Toamna, cand nu ai niciun chef sa stai la aragaz, iata o solutie ingenioasa si totusi extrem de gustoasa, fara bataie de cap!
Familia ta va adora aceste gustari savuroase, proaspete si sanatoase!
Ingrediente:
(pentru 4 persoane)
Tortilla:
300 g faina
4 linguri ulei
apa
sare
1 pliculet praf de copt
Umplutura:
200 g kaiser
100 g cascaval ras sau orice branza care se topeste
6 rosii cherry taiate feliute
salata „valeriana” la punga
Ustensile:
bol pentru aluatul de tortilla
lingura de lemn
tigaie antiaderenta
Mod de preparare:
1. Din ingredientele pentru tortilla se framanta un aluat cu consistenta omogena, neted, ca cel de taietei ca aspect. Se imparte in 4 si se intind 4 foirotunde, cat mai subtiri, dar care sa nu depaseasca dimensiunea tigaii.
2. In tigaia incinsa se prajesc tortilla asemeni clatitelor, si pe o parte si pe cealalta, pana cand apar pete rumene pe ele.
3. Fiecare tortilla se taie in 2 si intre cele 2 parti se aranjeaza feliute de kaiser, de rosie cherry, branza sau cascaval si salata.
4. Se servesc calde.
Cost: redus (poti schimba umplutura in functie de ce ai prin frigider si ce iti place tie).
Timp de preparare: redus – 25 de minute.