Airbus lanseaza competitia pentru studenti Fly Your Ideas,  cu ocazia conferintei Going Global

 

Universitatile din intreaga lume descopera astazi temele care vor permite castigarea unui premiu de 30 000 de euro

 

Airbus a dezvaluit astazi temele noii editii a competitiei Fly Your Ideas (FYI 2013), cu ocazia conferintei internationale dedicate invatamantului superior Going Global, care are loc la Londra, in Marea Britanie. FYI 2013 ofera astfel studentilor din intreaga lume sansa de a contribui la dezvoltarea viitoare a aviatiei.

 

FYI 2013 cere studentilor sa dezvolte idei pentru dezvoltarea industriei aviatice eco-eficiente a viitorului. Concursul face parte din programul numit Future by Airbus al producatorului de avioane, care propune o viziune a calatoriei sustenabile cu avionul pana in 2050. Membrii echipei castigatoare vor imparti premiul de 30 000 de euro, iar cei clasati pe locul urmator 15 000 de euro. 

 

Propunerile trebuie sa trateze temele cele mai importante pentru industrie : “Energia”, “Eficienta”, “Cresterea abordabila”, “Cresterea traficului”, “Experienta pasagerilor” sau “Convivialitate comunitara”.

 

“Gasirea solutiilor va cere o gandire iesita din tipare“ spune Charles Champion, Executive Vice President Engineering la Airbus si patronul FYI 2013. “La Airbus lucram intr-o lume a necunoscutului, cautam solutii pentru probleme ce par insurmontabile, dar care modeleaza modul in care traim – ca cele care au facut din calatoria pe calea aerului o realitate. In cadrul FYI 2013, ii incurajam pe studenti sa adopte acest spirit inovator.”

 

Oferind studentilor sansa de a incerca de a raspunde provocarilor viitoare, Airbus doreste sa-si dezvolte si mai mult pepiniera de viitoare talente la nivel global. Sunt astfel invitati sa candideze studenti de toate nationalitatile si din toate disciplinele, ca este vorba de inginerie sau de marketing, de afaceri sau de stiinta, de IT sau de design.

 

“Diversitatea este cea care face diferenta”, adauga Charles Champion. ”FYI 2013 atrage un spectru foarte larg de studenti talentati si le ofera ocazia de a lucra impreuna cu noi pentru a raspunde provocarilor cu care ne confruntam si a beneficia de oportunitatile pe care acestea le pot genera pentru aviatia de maine.

 

Aceasta competitie vine sa completeze conferinta Going Global, a carui program privilegiaza “lumea viitoare” si “lumea conectata”. Reprezentantii invatamantului superior din intreaga lume, prezenti la acest eveniment, considera ca studenti au rareori astfel de ocazii, de a lucra cu lideri din domeniul industriei si afacerilor. In cadrul FYI 2013 studentii si mentorii lor universitari vor lucra cu un mentor Airbus, care ii va ghida in derularea proiectului, si cu un expert Airbus in domeniul ales de ei.

 

Aceasta lansare urmeaza dupa succesul concursului FYI 2011, care a inregistrat candidaturile a peste 2600 studenti din 75 de tari, reprezentand 287 universitati. Echipa “Wings of Phoenix” de la Nanjing University of Aeronautics and Astronautics din China a castigat marele premiul in 2011 cu proiectul de sistem de generare de energie eoliana la sol, utilizand vartejurile de aer facute de avioane la decolare si la aterizare. Xinyuan Zheng, purtatorul de cuvant al echipei, declara : “Participarea la editia 2011 a concursului  Fly Your Ideas organizat de Airbus a fost o experienta extraordinara pentru noi si suntem foarte mandri ca am castigat.”

 

Pentru a participa la acest concurs, studentii trebuie sa se inscrie ca echipa de 3 pana la 5 membri pe site-ul  www.airbus-fyi.com. Inregistrarea candidaturilor va incepe in luna mai 2012, iar competitia propriu-zisa in septembrie 2012.


 

Nota : Finalistii FYI 2011

 

CHILE

Echipa “Condor”, de la Universidad Técnica Federico Santa María din Chile a castigat premiul al doilea de 15 000 de euro pentru conceperea unei alternative indedite de frane aerodinamice, capabile sa recicleze energia generata pentru a o reutiliza la bordul avionului. Un stagiu la Airbus a fost oferit fiecarui membru al echipei.

 

SPANIA

Echipa spaniola “Ecolution”, de la Universidad Pontificia Comillas din Madrid, a primit premiul The Best Video pentru modul creativ in care si-a prezentat proiectul despre materialele compozite usoare din fibre naturale, pentru containerele de marfa utilizate in transportul aerian.

 

INDIA

Echipa “O3” de la Indian Institute of Technology Roorkee, fiind selectionata in finala, a zburat la Paris. Chiar daca proiectul lor inovant care viza sa impiedice formarea ghetii pe avioane prin utilizarea unor straturi hidrofuge din polimeri nu a castigat marele premiu, Airbus a oferit un stagiu in cadrul companiei fiecarui membru al echipei.

 

MALAEZIA

Echipa “Msia on Mars” de la Universiti Kuala Lumpur Malaysian Institute of Aviation Technology, fiind si ea selectionata pentru finala, a zburat la Paris. Chiar daca idea lor de a utilize un material biodegradabil pe baza de fibre de kapok pentru acoperirea izolatiilor termice si acustice ale cabinelor de avion nu a castigat marele premiu, Airbus a oferit un stagiu in cadrul companiei fiecarui membru al echipei.

 

SUEDIA

Echipa “SSE” de la Stockholm School of Economics s-a calificat, de asemenea, in finala si a zburat la Paris. Cu elaborarea unui program de ECO-puncte in vederea promovarii unei aviatii respectoase fata de mediu nu a castigat marele premiu, insa Airbus a oferit un stagiu in cadrul companiei fiecarui membru al echipei.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont