Ingrediente:
– 300 g fasole uscată
– 2 cepe medii
– 1 lingură bulion
– 2 căţei de usturoi
– 3 linguri ulei
– sare
– piper
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe în mai multe ape, într-o cratiţă adâncă, amestecând, din când în când, ca să nu se lipească. Când se desprind cojile de pe boabe se ia de pe foc şi se scurge de apă.
Între timp, ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei, la foc mediu, 3-4 minute. Se adaugă bulionul, sare şi piper după gust şi se lasă încă 1-2 minute la scăzut.
Fasolea se pune într-un castron, se amestecă bine cu mixerul (sau se pisează), apoi se adaugă o lingură de ulei şi usturoiul pisat şi se omogenizează.
Deasupra se toarnă sosul de ceapă şi bulion. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţe, ca atare sau pe felii de pâine prăjită.
Pofta buna!!!
Tags: fasole batuta fasole de post mancare de post retete de post retete fasole batuta retete simple