În urma derulării unei serii de tomografii computerizate pe mai mulți voluntari, câțiva profesori ai Universității din Missouri au concluzionat că alcoolul nu ne transformă în oameni răi, ci doar ne alungă teama de penibil și rușinea față de situațiile ridicole în care ne-am putea face de râs.
Rezultatele studiului
Studiul oamenilor de știință americani a demonstrat că alcoolul nu reduce capacitatea individului de a recunoște greșelile, ci doar nivelul de îngrijorare față de a le comite.
Se pare că, atunci când greșim, activitatea din regiunea creierului responsabilă cu monitorizarea comportamentului crește. Semnalul se transmite altor zone cerebrale indicând că ceva nu este în ordine.
În cazul persoanelor care consumă alcool, s-a demonstrat în cadrul experimentului cu subiecți având vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, acest „semnal de alarmă” al creierului este redus simțitor. Totuși, ele nu păreau mai puțin capabile să conștientizeze că au comis o eroare, doar că le păsa mai puțin decât în mod normal.
Mai mult, testele au demonstrat că oamenii băuți au prezentat o disponibilitate redusă de a se liniști și a deveni mai atenți după ce au făcut o greșeală. În mod normal, indivizii se calmează după o eroare, ca o încercare de a-și recăpăta controlul de sine.
Tags: bautura De toate efectele alcoolului interesant