Potrivit analizei DSPJ Constanţa, probele de apă prelevate din 23 de zone de îmbăiere, aflate pe sectoarele de plajă cuprinse între Năvodari şi Vama Veche, arată că în toate zonele calitatea apei este foarte bună şi bună.

Apa marii din Romania este buna

Conform raportului, calitate „bună” a apelor se înregistrează numai în sectoarele Venus şi Venus I, în rest, pe toate celelalte sectoare calitatea apelor de îmbăiere fiind „foarte bună”.

Rezultatele acestor analize le sunt prezentate turiştilor şi prin intermediul a 33 de panouri de informare, pe care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) le-a amplasat pe plaje. Dintre acestea, zece panouri au fost amplasate în zona Constanţa – Mamaia – Năvodari, şapte în zona Eforie Nord – Eforie Sud – Costineşti, iar restul au fost montate în zona Olimp – Vama Veche.

„Administraţia Naţională Apele Române are atribuţii, pe de o parte, de a prognoza şi de a gestiona poluările pe termen scurt, situate în proximitatea zonelor de îmbăiere, iar pe de altă parte de a informa publicul cu privire la datele furnizate de autorităţile de sănătate publică în ceea ce priveşte zonele de îmbăiere şi calitatea acestora şi, după caz, interdicţia temporară a îmbăierii”,

a spus responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont