Parlament german

Germanii ne vor! ­čÖé

O delegatie a Bundestag-ului German se va afla incepand de miercuri, 17 noiembrie, in capitala pentru a selecta candidati romani care vor participa la un program de practica internationala in Parlamentul de la Berlin.

Interviurile se vor derula pana in data de 18 noiembrie iar din delegatie va face parte si deputatul Bartholom├Ąus Kalb, au precizat reprezentantii Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

ÔÇťProgramul IPS ofera unui numar total de 120 de bursieri din 28 de state posibilitatea de a cunoaste – in perioada 1 martie 2011 – 31 iulie 2011 – sistemul parlamentar german, in cadrul unei burse finantate integral de Bundestag-ul German. Scopul acestui program este acela de a asista direct la evenimentele politice si procesele decizionale. Bursierii isi desfasoara activitatea in biroul unui deputat german, fiind in acelasi timp inscrisi si la o universitate din Berlin. Din acest motiv, ei vor putea participa, complementar, si la cursuri, precum si la alte forme de predareÔÇŁ.

Programul se va desfasura sub patronajul Presedintelui Bundestag-ului German si in colaborare cu cele trei universitati din Berlin. Oficialii ambasadei au subliniat ca toate cheltuielile legate de transport, sedere si asigurare, inclusiv o bursa lunara vor fi suportate integral de catre Parlamentul German.

ÔÇťIn fiecare an, incepand din luna decembrie, la Ambasada Germaniei la Bucuresti se prezinta dosarele in vederea participarii la selectia pentru programul de burse IPS (‘Practica Internationala in Parlament’). Informatii suplimentare cu privire la acrest program se gasesc pe pagina de internet: http://www.bundestag.de/ipsÔÇŁ, subliniaza oficialii.

Pe parcursul vizitei in Romania, delegatia germana se va intalni la Bucuresti cu personalitati din domeniul politicii, economiei si educatiei. Este prevazuta de asemenea si o intalnire cu fostii bursieri din Romania, pentru a putea mentine legaturile deja stabilite.

Tags:
0 Comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net ┬ę 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conecta╚Ťi-v─â cu datele de autentificare

sau    

A╚Ťi uitat datele dvs.?

sau

Creeaz─â cont