Antartica

Arctica continuă să se încălzească într-un ritm fără precedent, afectând populaţiile şi ecosistemele, ca şi climatul în zonele cele mai populate ale emisferei nordice, potrivit raportului anual al guvernului american despre acest subiect, potrivit Agerpres.

Groenlanda înregistrează temperaturi record, o topire a gheţii şi o diminuare a masei banchizei, conchide o echipă internaţională de 69 de oameni de ştiinţă în raportul său anual intitulat „Arctic Report Card”.

Gheaţa prezentă în timpul sezonului cel mai cald continuă să se reducă. In vara lui 2010  a fost măsurată cea de a treia suprafaţă mai redusă de la începutul observaţiilor prin satelit în 1979. Recordul contracţiei gheţii a fost înregistrat în 2007, apoi in 2008. Grosimea gheţii care pluteşte s-a redus tot mai mult şi durata acoperirii cu zăpadă a Arcticii a fost cea mai scurtă în acest an comparativ cu cei 44 de ani de când este măsurată.

Climatologii au adaugat: semne că efectele încălzirii aerului în atmosfera arctică toamna contribuie la schimbările circulaţiei atmosferice în Arctica şi la latitudinile medii în emisfera nordică.Arctica este un important motor al climatului şi al meteorologiei în jurul globului. Este, de asemenea, o sursă esenţială de hrană pentru numeroase populaţii de păsări, mamifere şi peşti pe planetă, unde numeroase dintre el se duc pentru a se reproduce.

Sa fie oare sfarsitul lumii aproape, sa fie oare incalzirea globala cea care va aduce Apocalipsa?

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont