În data de 28 martie 2018, începând cu ora 12.00, în Sala Senatului, doamna Courtney-Sophia Henry, lector american venit cu o bursă Fulbright English Teaching Assistant de la Wayne State University, Detroit – Michigan la Facultatea de Litere va susține o conferință în care va explica cum studenții români pot aplica pentru o bursă Fulbright la o universitate din Statele Unite ale Americii.

Studenții pot aplica pentru o bursă până pe data de 14 mai 2018. Studenții eligibili sunt cei din anii terminali de la licență, master, respectiv doctorat.

Bursa „Fulbright Student” vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează absolvenților, masteranzilor, studenților în an final de licență și doctoranzilor români, de la universități acreditate de stat sau particulare.

Mai multe despre acest tip de burse:

The Fulbright Student Award provides: international travel, tuition and university fees within established budget limits, books and supplies allowance, accident/sickness insurance and a living stipend for one academic year.

The applicants will be selected through open, merit-based competition to participate in quality graduate level programs in any academic field except the clinical ones (i.e. that include patient contact).

► Grant duration: one academic year (9 months, starting August 2019)

► Applicants must meet the following criteria:
• have Romanian citizenship; green card holders and persons with dual (Romanian and U.S.) citizenship are ineligible;
• hold at least a Bachelor’s degree (BA students may apply if they are in their final year of undergraduate study);
• have English proficiency;
• if applying in law, applicants must hold a degree in that field.

Note: Romanian citizens who are currently residing in the U.S., have been residents in the U.S. for five or more years in the previous six years preceding the date of the application or have recently graduated from a U.S. academic institution are ineligible to apply. The preference for candidates without extensive previous experience in the U.S. applies at each stage of competition.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont