Muraturile sunt alimente inmuiate in solutii care previn deteriorarea lor. Fermentarea va incuraja cresterea microorganismelor “bune” din alimente, prevenind cresterea microorganismelor care altereaza alimentele. Insa pentru ca totul sa iasa bine, ai nevoie de ingrediente speciale si conditii atent controlate, cum ar fi temperatura si pH-ul.

Avantajele muraturilor

Exista doua modalitati de baza de a mura alimentele.

– in otet, cele mai multe muraturi disponibile in supermarketuri sunt conservate in otet.

–  muraturile conservate in saramura facuta din sare. Cel mai comun exemplu sunt castravetii.

Dar muratul nu este doar pentru a conserva alimentele. Acesta le poate schimba gustul si textura.

Muraturile, de asemenea, au jucat un rol important in medicina populara. Multi oameni au crezut ca muraturile au ajutat la echilibrul continutului acido-alcalin al corpului si au distrus bacteriile din tractul digestiv.

Castravetii sau alte legume murate sunt bogate in fibre care sunt necesare in procesul digestiv si in lupta impotriva cancerului.

Castravetii mai contin si antioxidanti, care lupta cu radicalii liberi, implicati in procesul de imbatranire al organismului. De asemenea, majoritatea legumelor sunt bogate in magneziu si fier.

Usturoiul, care se gaseste din belsug, mai ales in borcanele cu castraveciori, are capacitatea de a tine sub control dezvoltarea bacteriilor in organism. Semintele de mustar sunt cunoscute pentru rolul lor important in procesul digestiv, insa, se pare, ca ele ajuta si la prevenirea Alzheimerului, arata unele studii. Un studiu a demonstrat ca cei care consuma frecvent produse fermentate sunt mai putin predispusi la a avea probleme cu pielea, cu astmul si cu disfunctiile sistemului imunitar.

Persoanele cu unele afectiuni trebuie sa fie atente la consumul de muraturi!

Medicii spun ca muraturile ar trebui evitate sau doar „gustate” daca persoana are afectiuni digestive. Muraturile sunt „acide” si pot da crize de gastrita sau pot acutiza ulcerele. Dat fiind continutul ridicat de sare, un astfel de produs este de evitat si pentru persoanele care au hipertensiune arteriala sau boli cardiovasculare. De asemenea, potrivit medicilor, nu sunt recomandate persoanelor cu afectiuni hepatice (ciroza cu ascita) sau insuficienta renala.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont