[wp-like-locker]

Studiile facute pe dietele bogate in alune au aratat ca aceasta leguma face foarte bine inimii. Contin un miez bogat in vitaminele A, B, C si E precum si in calciu, fier, fosfor si potasiu. In plus, alunele au un continut scazut de colesterol si sodiu. Constituie un aliment foarte hranitor datorita continutului mare de proteine, uleiuri, vitamine si saruri minerale.

Beneficiile alunelor

Alunele de padure romanesti sunt considerate a fi o adevarta sursa de enrgie avand o valoare calorica si nutritiva foarte apropiata de cea a carnii. Vitaminele din complexul B care intra in compozitia alunelor au rol in mentinerea tonusului muscular, usurand activitatea tractului gastro-intestinal, avantajand totodata functionarea ficatului, a ochilor si favorizand pielea. Diabeticii pot consuma alune fara teama, datorita continutului foarte redus de hidrati de carbon.
Proprietati terapeutice ale alunelor

Recomandate pentru alimentatia copiilor, a adolescentilor, sportivilor, batranilor, persoanelor anemice, tuberculosilor, femeilor cu tulburari de menopauza, dar si in cazuri de neurastenie, impotenta, nefrite, colici nefritice sau viermi intestinali, alunele au urmatoarele efecte terapeutice: imbunatatesc circulatia sangvina, sunt vermifuge si sunt indicate ca remediu energizant bolnavilor de T.B.C., celor cu litiaza renala si diabeticilor. Ca energizante pot fi consumate in amestec cu mierea.

Dezavantajele alunelor

Este de preferat consumul alunelor crude, deoarece prajite isi pierd din vitamine si din enzime. De asemenea creste cantitatea de substante cancerigene, iar adaosul de sare afecteaza rinchii putand conduce la retentia de apa si la hipertensiune. Prin prajire, carbohidratii au un indice glicemic mai mare aparand riscul de a fi depusi sub forma de grasime.[/wp-like-locker]

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont