Testul de inteligență reprezintă un număr de întrebări concepute pentru a determina nivelul de inteligență al respondentului.
IQ-ul mediu este 100. V-ați întrebat cât este IQ-ul dumneavoastră? Va propunem cateva probleme pentru a verifica care e nivelul dumneavoastră de inteligență!

Probleme pentru aflarea IQ-ului

1. Privind la indicatorul kilometrajului automobilului pe care-l conducea, un şofer văzu că acesta arăta cifra 15 951. Curios număr – îşi spuse şoferul. Şi de la stânga la dreapta, şi de la dreapta la stânga, oricum ai citi, numărul este tot acelaşi. Cine ştie câtă vreme va mai trece până voi întâlni pe indicator un astfel de număr.
Şi totuşi, după numai două ore, şoferul a avut din nou prilejul să citească pe indicator un număr asemănător. Cu câţi kilometri mergea pe oră automobilul?

2. O mică subunitate de vânători de munte este cantonată într-un bivuac. La un moment dat soseşte un ordin potrivit căruia trebuia dus un mesaj urgent undeva, tocmai de cealaltă parte a muntelui. La drumul anevoios pe care trebuiau să-l parcurgă, purtătorii mesajului aveau nevoie de o alimentaţie corespunzătoare. Cantitatea maximă pe care o putea lua cu sine un ostaş i-ar fi ajuns doar pentru patru zile. Drumul până la capătul misiunii necesita însă şase zile.

Se pune întrebarea: pentru ca cel puţin un ostaş să poată ajunge la destinaţie, cum trebuia organizată acţiunea? Altfel spus, câţi oameni trebuie să pornească iniţial la drum pentru ca unul să ajungă cât mai rapid la destinaţie?

3. Cu numai patru greutăţi trebuie să se facă, pe o balanţă obişnuită, cântăriri de la 1 kilogram până la 40 kilograme, fără diviziuni.Cât trebuie să aibă fiecare din cele patru greutăţi?

4.Un câine a văzut un iepure la 150m în faţa lui. Dacă un iepure face 500m într-un minut, iar un câine 1300 în 2 minute, după cât timp va prinde câinele iepurele (în minute)?

5.Câte numere naturale de trei cifre, cu proprietatea că cifrele sunt în ordine crescătoare de la stânga spre dreapta, există?

Primele trei astfel de numere sunt: 123, 124, 125.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont