Subvenţia pentru plata energiei termice de la RADET rămâne neschimbată anul acesta, spun reprezentanţii administratiei din Bucuresti.

Acestia dau sigurări că în bugetul Primăriei este prinsă suma de 590 de milioane de lei, bani necesari subvenţionării căldurii din apartamente. Anul trecut, municipalitatea a alocat pentru subvenţiile la plata energiei termice 561,45 milioane lei. În 2010, subvenţiile alocate de primărie au totalizat 343 milioane lei, iar în 2009, aproximativ 357 milioane lei. Reacţia liniştitoare a municipalităţii vine la numai două zile după declaraţiile şocante făcute de Sorin Oprescu.

Primarul general al Bucureştiului spunea că efortul financiar presupus de suubvenţionarea energiei termice este prea mare şi că bugetul local nu îi mai poate face faţă. El preciza faptul că a cerut o listă de la ANAF cu veniturile bucureştenilor, astfel încât cei cu venituri mai mari de 2.500 de lei pe cap de familie să plătească integral preţul gigacaloriei.

„Nu mai pot să fac faţă cu subvenţia. Nu mai pot. Nu mai am cum să subvenţionez, şi sunt mulţi amărâţi care nu au bani. Am cerut de patru ani – să văd acum dacă se concretizează – o listă cu veniturile de la ANAF şi dacă venitul e mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie să pot să-i pun să plătească 328, cât e acuma gigacaloria la Bucureşti. De ce? Ca să pot să măresc paleta ălora care nu au bani. Nu e politic, e grija faţă de oameni”, a spus Oprescu.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti se afla din punct de vedere administrativ in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In Consiliul de Administratie al RADET – Bucuresti sunt numiti reprezentanti ai CGMB prin HCGMB nr. 174/27.05.2009.
Incepand din 2003, Regia este supusa reglementarilor Agentiei Nationale de Reglementare a Serviciilor Publice de Gospodarie Comunala (ANRSC).

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont