Mulţi se amăgesc pe ei înşişi crezând că înfăţişarea frumoasă, îi va face să aibă preţ în ochii lumii. Dar farmecul care vine numai de la înfăţişarea din afară, este ceva trecător şi schimbător, nu se poate pune nici o încredere în el.

Cat de important este aspectul fizic?
Se spune, şi bine se spune că nu trebuie să judecăm după aparenţe. Şi totuşi, parcă tinerii cu o înfăţişare plăcută par să aibă toate avantajele. Narcis, cunoscutul personaj din mitologie, s-a îndrăgostit de propria persoană, privindu-se în oglindă. Dar, privindu-se în oglindă mulţi tineri se deprimă.

Faţa, părul, nasul, silueta şi fizicul lor în general le provoacă stări de nelinişte.
Dr. James Comer spune referitor la această problemă:

„Imaginea fizică face parte din imaginea pe care o avem despre noi. Ea poate influenţa încrederea în sine a unei persoane, precum şi ceea ce va face sau nu în viaţă. Pare, deci, normal să acorzi un anume interes aspectului fizic. Însă atunci când devii atât de preocupat în această privinţă încât te izolezi de ceilalţi sau îţi pierzi respectul de sine, acest lucru nu mai este normal”.

Un lucru interesant este că neplăcerile legate de înfăţişarea personală nu au mereu la bază defecte fizice reale. Specialiştii în psihiatrie spun că:

„Adolescenţa este o perioadă de tranziţie în care au loc transformări importante în corp… . Pentru a depăşi jena provocată de alte schimbări continue ale corpului, majoritatea adolescenţilor se bazează pe sprijinul grupului lor de prieteni de aceeaşi vârstă”.

Dar sub privirile atente ale acestora, cât de înalt, scund, gras sau slab eşti, ca să nu mai vorbim de forma nasului sau a urechilor, poate deveni o sursă de îngrijorare. Iar când altora li se dă mai multă atenţie decât ţie sau când se fac glume pe seama aspectului tău fizic (şi câte nu se fac!) poţi foarte uşor să-ţi pierzi respectul de sine.

Mai există şi influenţe de loc de neglijat a mass-mediei: Tv, filme şi reviste. Frumuseţile care te privesc de „acolo” nu sunt de loc o sursă de încurajare. Privind cu jind la frumuseţile perfecte, putem conchide uşor că suntem aproape toţi ca răţuşca cea urâtă.
Priceperea astfel căpătată te va ajuta să-ţi apreciezi obiectiv trăsăturile fizice şi să nu mai pui atâta preţ pe informaţiile de acest gen mass-media.
Puţini sunt cei ce sunt înzestraţi cu frumuseţe fizică şi mai puţini cei la care frumuseţea fizică se armonizează cu cea interioară.

Cât durează gloria celor ce sunt plătiţi pentru, cu adevărat, minunata lor frumuseţe? Comercianţii de frumuseţe sunt primii care se plictisesc şi aduc în prim plan noi şi noi figuri. Ca să nu mai vorbim de arsenalul de frumuseţe… .
Esenţialul este ca tu ca tânăr să fii mulţumit de înfăţişarea ta şi atunci nici „frumoşii” şi nici „frumoasele” mass-mediei şi nici înţepăturile colegilor nu mai au nici un efect.

Acneea, fluctuaţiile în greutate, o creştere ca fulgerul de rapidă sau înceată ca o agonie, sunt necazuri ale adolescenţei.
Timpul le rezolvă la cei mai mulţi aceste probleme. Pe altele, însă, nu. Iar mulţi tineri trebuie să se obişnuiască cu ideea că pur şi simplu nu sunt frumoşi, ci obişnuiţi.

Chirurgia estetică este o cale costisitoare şi, uneori, chiar riscantă de a-ţi corecta imperfecţiunile fizice.
Simpla igienă este însă practic necostisitoare şi poate face mult pentru a fi mai atrăgător. Un regim alimentar şi exerciţiile fizice contribuie mult la conturarea unei siluete plăcute şi a unui aspect sănătos. Culorile hainelor au şi ele importanţa lor, care fără stridenţe, pot favoriza tenul. Liniile pot accentua sau atenua statura şi silueta.
Cu puţin efort şi imaginaţie, poţi avea şi tu un aspect plăcut, chiar dacă frumuseţea fizică propriu zisă îţi lipseşte.
Cu toate că este nevoie să se acorde timp şi atenţie înfăţişării, să nu se facă din aceasta un lucru important, poate cel mai important din viaţa ta.

Şi un alt lucru la care merită să reflectăm: ce înfăţişare au prietenii şi colegii?
Sunt oare părinţii atât de frumoşi încât să-şi găsească cu uşurinţă locul pe coperţile revistelor? La majoritatea nu!
Dar, cunoscând calităţile lor, cine se mai gândeşte la înfăţişarea fizică.
Fiecare are o valoare personală care eclipsează frumuseţea exterioară, compensează defectele fizice, fie ele reale sau imaginare.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont