La adresa de pe str. Ursului nr. 2 se află un cămin mixt având la parter camere cu 2 paturi la nivel de hotel de 2 stele. Tot aici se află o cantină-restaurant modernă. De curând a fost dat în folosinţă un nou cămin modern şi confortabil (camere 2 paturi şi baie, săli de lectură etc.).
La adresa Str. Labirint, nr. 6, se află Căminul de fete.

REGULAMENT DE ORGANIZARE, FUNCŢIONARE ŞI ORDINE INTERNĂ A CAMINULUI ŞI A CANTINEI
Taxe pentru cămin şi cantină 2011-2012
Taxe pentru căminul nou (5 stele)

Cererile pentru camin se pot depune la serviciul administrativ.
Taxe regie cămin şi cantină:
• Regia la căminul studenţesc vechi: 90 de lei/ student
• Regia la Căminul studenţesc de 5 stele: 150 de lei/pat pentru studenţii UAV şi 300 de lei/pat pentru studenţii din afara UAV.
• Contravaloarea mesei de prânz 8 lei – student
• Regie de cămin perioada de vara, profesori definitivat =10 lei/profesor/zi
• Regie de cămin parter = 50 lei-cameră
• Regie de cămin student în perioada restanţelor = 6 lei/student/zi
Telefoane utile:

Serviciul administrativ: 0257 280702
Cămine studenţeşti: 0257 272523.

Un cămin de cinci stele la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad – recent inaugurata, clădirea celui mai modern cămin studenţesc al universităţii arădene de stat.

Studenţii care învaţă la UAV au şansa de a se caza de anul viitor în cel mai modern cămin din Arad. Situat pe strada Ursului, „Căminul de cinci stele” a fost inaugurat ieri în prezenţa rectorului UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ şi a întregului staff al conducerii universităţii arădene de stat. Construit în sistem demisol, parter şi patru etaje clădirea pune la dispoziţia studenţilor spaţii de lectură, cazare şi multe alte facilităţi.Vor fi găzduiţi aici, din octombrie, 180 de studenţi care vor beneficia de servicii de calitate mai rar întâlnite în mediul universitar. „Ne bucurăm că am reuşit în aceste vremuri de criză să finalizăm o asemenea investiţie. Beneficiarii direcţi vor fi studenţii noştri care se vor bucura , din toamnă, de condiţii deosebite pentru cazare, la standarde europene” a punctat rectorul UAV, Lizica Mihuţ.

Condiţii de hotel
Oricine alege să stea aici va avea la dispoziţie o cameră pentru două persoane, baie cu duş, şi dotări tehnice pentru televizor, internet şi telefon fix. La fiecare etaj există o bucătărie, şi un oficiu în care vor fi puse la dispoziţia studeţilor maşini de spălat automate. Săli de lectură, un cabinet medical şi un club completează oferta de cazare a căminului. Accesul în clădire se va face cu ajutorul interfonului, fiecare din cele 90 de camere are deja montat aparatul respectiv, dar va exista şi paza umană care va asigura în plus securitatea celor care locuiesc acolo.Cantina, situată la câţiva metri distanţă, oferă celor care doresc o masă caldă, contra unor preţuri modice.

O investiţie pe termen lung
Lucrările la reabilitarea căminului au început în urmă cu un an şi s-au ridicat la un milion şi jumătate de euro. Urmează mobilarea camerelor şi a celorlalte săli contra sumei de 100 000 Eu. La licitaţia pentru mobilier s-au prezentat nu mai puţin de 13 firme, nici una din Arad iar câştigătoare a fost desemnată o firmă din capitală. „Lucrurile se derulează foarte repede atunci când ai banii gata pregătiţi. Orice executant devine cointeresat să finalizeze foarte repede şi bine lucrarea la care s-a angajat, pentru a-şi lua plata.” a mai menţionat rectorul UAV. Acest cămin complectează oferta de cazare a universităţii arădene de stat, care va avea, din toamnă, o capacitate de 1000 de locuri.

Bilanţ pozitiv al UAV

Ultimii ani, din punct de vedere financiar, au fost foarte buni pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. S-a investit în special în baza materială pentru a fi create premisele unui învăţământ de calitate. Câştigătorii acestei politici manageriale de succes sunt în primul rând studenţii şi profesorii UAV, dar, în acelaşi timp,contribuie şi la creşterea prestigiului oraşului. Doar în ultimul an s-au făcut investiţii de aproape 9 000 000lei. O parte au fost direcţionaţi spre Complexul M unde s-a făcut supraetajarea corp A,B,C şi a fost amenajată sala de conferinţe care la ora actuală este cea mai modernă din judeţ. De asemenea a fost modernizat şi dotat cu echipament IT Biblioteca UAV, a fost reabilitat sediului Facultăţii de Design (din Calea Zimandului) dar şi laboratoarele pentru Facultatea de Inginerie.JA-M.A.

Preţ de cazare
Fiecare student va plăti pentru a sta aici, 150 lei/lună. Suma reală este ceva mai mare, 240 lei dar 90 lei sunt subvenţionaţi de minister. În cazul în care MECTS va diminua subvenţia, se va modifica şi preţul cazării.

„Acest cămin de cinci stele este o dovadă că la UAV banii se investesc pe proiecte de calitate” (Lizica Mihuţ)


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont