Există o serie de soluţii la această problemă. Din păcate, depanare aceasta pare a fi cea mai dificilă, deoarece există multe lucruri care ar putea fi „vinovate”.  Sa vedem ce e de facut:

(NB: Dacă sistemul dumneavoastră nu reuşte să obtina nici un fel de tensiune ,   „absolut nimic nu se roteşte – ventilatorul adica „,  trebuie să acorde o atenţie specială la sursa de alimentare şi placa de bază.)

Înainte de a începe, reţineţi că deschiderea  carcasei  poate anula garanţia dumneavoastră dacă aţi cumpărat un sistem de precomandat.  Ar trebui să faceţi acest lucru numai dacă sunteţi de acord cu ideea de a deschide computerul şi sa umblati prin el Dacă ideea te sperie, nu o face. Daca simti ca nu ai nici o idee despre ce se întâmplă, dar vrei să înveţi, mergeţi mai departe, dar, din nou,  să fiti conştienţi de faptul că sunteţi pasibili de anularea garanţiei ce a venit cu calculatorul ca un întreg.

1. Asiguraţi-vă că totul este conectat corect

Aceasta este o greşeală foarte frecventa. De obicei este placa de baza sau de boot. Unele placi de baza au doi conectori: foarte mare, de 20 de pini, şi un mic 4-pin un pătrat. Dacă placa dvs. nu are ambele, aceasta va avea doar 20 de pini. Asiguraţi-vă că este asezata la locul ei. Daca asta e ok, trece la toate cablurile Hard Drive la 4 pini şi date 40-pini.  Panglicele de date ar trebui să urme panglica la placa de bază. De asemenea, partea roşie a panglicii ar trebui sa sa termine pe 1 pin sau 40 pin.

O revizuire generală a tuturor firelor ar trebui să fie efectuata. Unde încep şi se unde se  termină?  Conexiunile existente au sens? Contrar a ceea ce majoritatea oamenilor cred, în interiorul unui calculator toate firele duc la punctul A la punctul B, cu ambele puncte referitoare la fiecare alte. Simplu.

2. Clear CMOS

Aceasta este adesea soluţie, şi este frustrant că este incredibil de simplă. Tot ce trebuie să faceţi este să aflati din manualul placii de bază unde este jumperul CMOS . Asiguraţi-vă că sistemul are nici o sursă de putere (sensul de alimentare este deconectat şi acumulatorul este scos).  Apoi, mutaţi jumperul CMOS  peste pinii de pe placa de baza.  După câteva momente, scoateti  jumperul conectati la priza sau baterie.

Dacă funcţionează, aţi terminat! Felicitări pentru ca sunteti extrem de norocos!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont