Televizoarele din viitorul apropiat vor fi subtiri ca hartia, vor afisa o imagine tridimensionala de 16 ori mai clara decat standardul HD, vor fi capabile sa isi schimbe continutul si setarile, „simtind“ telespectatorul, si vor permite interactiunea multimedia.

Cercetatorii afirma ca multe dintre aceste tehnologii sunt deja in faza de dezvoltare. Astfel ca primele televizoare inteligente le-am putea vedea in magazine in urmatorii 5-8 ani, relateaza GadgetReport.ro

Noul standard Super Hi-Vision – o tehnologie superioara celei HD cu rezolutia uimitoare de 7,680 x 4,320 pixeli

Una dintre tehnologiile deja puse in practica este standardul Super Hi-Vision. Dezvoltata de Sharp si Japan Broadcasting Corporation (NHK), tehnologia va asigura televizoarelor o rezolutie de 16 ori mai mare decat cele HD ( 7,680 x 4,320 pixeli in comparatie cu 1,920 x 1,080 pixeli, standardul actual pentru full HD). Japan Broadcasting Corporation a anuntat ca primele emisiuni in noul standard vor fi lansate in urmatorii 8 ani.

Transmisiunile în format 8K redau imagini la rezoluţie 7680×4320 pixeli, echivalente pozelor obţinute cu o cameră foto de 32 MP. Comparat unei transmisiuni HDTV convenţionale, cu rezoluţie echivalentă de 2 MP, formatul Super Hi-Vision 8K redă imagini de 16 ori mai clare.

Demonstrate de operatorul japonez de televiziune NHK cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, în compania unor televizoare cu diagonală 145 inch (3.7 metri), transmisiunile Super Hi-Vision 8K au uimit audienţa, spectatorii descriind o experienţă comparabilă cu participarea efectivă la eveniment. Compania deţine momentan trei camere video cu rezoluţie 8K, capabile să filmeze la 60 de cadre pe secundă. În timp ce oamenii de rând pot urmării transmisiuni HDTV filmate cu 25 fps, NHK face pregătiri pentru transmisiuni Super Hi-Vision 8K cu 120 fps, capabile să redea fluent competiţii sportive şi scene dinamice din filme.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont