traduceri laptop

În afară de engleză, tinerii care studiază în Universităţile româneşti ştiu cel mai bine limba franceză (28% dintre respondenţi), potrivit raportului Trendence Graduate Barometer 2013.

După franceză, urmează limba spaniolă (18%) şi germana (9%). Un procentaj surprinzător de mare dintre studenţii români declară că au cunoştinţe de limbă rusă (3,5%), aceasta fiind a patra limbă în clasament.

Studiul Trendence este cel mai complex raport de acest gen din Europa – în 2013 au răspuns chestionarelor peste 317.600 de studenţi din 24 de ţări, dintre care 11.652 studenţi din România.

În privinţa cunoştinţelor de limba engleză, tinerii români se află sub media europeană (60,7% vs. 63,4%).

Cel mai bine ştiu engleza studenţii din Austria (83%), Danemarca şi Norvegia (82%), în afara ţărilor de limbă engleză (Irlanda sau UK).

Mai puţini studenţi cunosc limba engleză decât în România cei din Ungaria (30%), Cehia (53%), Spania (41%) sau Italia (43%).

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont