Fereste-te de virusi

Fereste-te de virusi


Sfaturi pentru PC

Sfaturi pentru PC


1. Nu deschideti atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.
2. Nu deschideti un mesaj e-mail decat daca stiti despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten sau partener. Cei mai multi virusi se raspandesc folosind mesajele e-mail. Este mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti confirmarea celui care l-a trimis.
3. Nu deschideti un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vreti sa-l deschideti, mai intai salvati-l pe hard disk si scanati-l cu o solutie antivirus actualizata.
4. Stergeti e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriti. Nu le retrimiteti sau raspundeti celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.
5. Nu copiati un fisier daca nu-l stiti sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.
6. Fiti foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu sunteti sigur de asta, copiati fisierul pe hard disk sau pe floppy disk si verificati-l folosind antivirusul propriu.
7. Faceti back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, veti putea sa le inlocuiti. Este recomandat sa stocati aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport magnetic.
8. De fiecare data cand aveti dubii despre un fisier sau mesaj, nu faceti download, nu-l executati sau nu-l deschideti.

1. Nu deschide atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.
2. Nu deschide un mesaj e-mail decat daca stii despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten sau partener. Cei mai multi virusi se raspandesc folosind mesajele e-mail. Este mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti confirmarea celui care l-a trimis.
3. Nu deschide un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vrei sa-l deschizi, mai intai salveaza pe hard disk si scanati-l cu o solutie antivirus actualizata.
4. Sterge e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doresti. Nu le retrimite sau raspunde celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.
5. Nu copia un fisier daca nu-l stii sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.
6. Fii foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu esti sigur de asta, copiaza fisierul pe hard disk sau pe floppy disk si verifica folosind antivirusul propriu.
7. Fa back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, vei putea sa le inlocuiesti Este recomandat sa stochezi aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport magnetic.
8. De fiecare data cand ai dubii despre un fisier sau mesaj, nu downloada, nu-l executa si nu-l deschide.


Download Antivirusii gratis


Tags:
1 Comentariu
  1. Gaby 14 ani în urmă

    kaspersky intotdeauna tine virusii la distanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont