Cum scapi de virusi


Virusii PC sunt peste tot, acest ghid va incerca sa va arate cum sa stati in alerta si evitati orice infectie a computerului.Nu uitati ca este obligatoriu sa aveti instalata o solutie antivirus updatata.Virusii tipici sunt programe sau scripturi care provoaca daune computerului cum ar fi coruperea unor fisiere sau stergerea tu-turor datelor de pe disc.Depinde de tipul de virus.

Tipuri de virusi


•Worms (viermi): sunt creati cu scopul de a se replica in retea si sa incerce sa consume cat mai multe resurse.Spre exemplu „code red worm‟.
•Trojans (troienii): programe proiectate pentru se infiltra in sistem si pentru a deschide cai de acces pentru hacker.Acesta are acces la toate datele de pe PC-ul infectat.Spre exemplu Subseven care poate permite hackerului sa iti stearga fisiere sau sa iti deschida trapa de la unitatea DVD.
•Virusii MBR sunt virusii ce au de-a face cu sectorul de boot al discului si pot cauza daune severe atunci cand PC-ul este pornit(spre exemplu iti formateaza discul) Acestia sunt printre cei mai greu de indepartat.
Mai rau, majoritatea virusilor existenti au caracteristicii multiple, pot fi in acelasi timp worm si trojan si MBR.

Cum te protejezi de virusi ?


Ca orice fisier virusii trebuie deschisi ca sa poata face ceva. De fiecare data cand descarci un program, primesti unul prin e-mail sau printr-un program de chat, exista riscul de infectie.Nu deshide niciodata un atasament de email, asa se transmit majori-tatea virusilor.Nu descarca fisiere de la surse care ofera ilegal programe aici riscul este cel mai mare sa iei virusi.Toate fisierele au o exstensie, spre exempul fisierele cu muzica au extensia “.mp3” Atentie la extensiile: “.exe .com .bat .scr .pif .”
Dupa cum am mai spus mare atentie la email-uri, de obicei virusii iti trimit un mail cu adresa unei persoane cunoscute pentru a face totul cat mai real.Intotdeauna asigura-te ca mailul primit este de la persoana care crezi ca este.Fii atent la download, verifica marimea fisierelor pe care urmeaza sa le downloadezi, daca vrei sa downloadezi spre exemplu un joc care sigur este mare, nu descarca un fisier care crezi tu ca este joc dar are marimea de doar 10 Kb pentru ca sigur este un virus.De asemenea o data ce ai downloadat un fisier asigura-te ca setup-ul respectiv are o iconita.(majoritatea celor care fac virusii nu se mai chinuie sa faca o iconita pentru program).

Ce faci daca ai virusi ?


Daca totusi ai virusi atunci cea mai buna solutie este sa faci un clean install (formatezi discul) si reinstalezi totul de la zero.Daca nu poti sa formatezi discul incearca sa scanezi cu un antivirus performant.Pentru a evita asa ceva sfatul meu este sa tineti pe PC un antivirus updatat la zi.

Tags:
1 Comentariu
  1. dany 13 ani în urmă

    Sau poti sa folosesti linux si gata virusi 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont