Prin inaugurarea laboratoarelor de la Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea «Ovidius» din Constanţa, îi sprijinim pe studenţii cu spirit antreprenorial să îşi dezvolte ideile şi să le transforme în proiecte de succes. Studenţii vor beneficia de accesul la echipamente din laboratoare şi la platforma online unde vor găsi modalităţi de implementare pentru proiectele lor, cu ajutorul mentorilor şi al mediului de afaceri” a declarat la inaugurare Gabriela Prelipcean, manager lider partener din partea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Centrul „Bursa de proiecte” a fost inaugurat, ieri, la Universitatea Suceava, fiind vorba de al patrulea laborator IT şi ultimul, realizat în cadrul proiectului cu acelaşi nume, desfăşurat în parteneriat de 4 universităţi. Laboratorul a fost dotat cu mobilier modern şi 20 de unităţi IT, fiind amplasat în sala 004 din corpul A al USV.

Reamintim că proiectul intitulat „Bursa de proiecte”, având drept beneficiar Ministerul Educaţiei Naţionale, este desfăşurat de cele 4 universităţi menţionate în parteneriat cu Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting.

Prof. univ. dr. Gabriela Prelipceanu a precizat că proiectul se adresează unui număr de 1000 de studenţi şi cadrelor didactice implicate în activitatea de instruire. Ea a mai spus că cei mai mulţi studenţi participanţi în proiect sunt de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Facultatea de Inginerie Electrică şi Facultatea de Inginerie Alimentară, ea exprimându-şi speranţa că li se vor alătura şi alţii, de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, „pentru a îmbunătăţi comunicarea dintre studenţi şi mediul de afaceri”.

Mădălin Cincă, reprezentantul Novensys Corporation, firmă parteneră IT în proiect, a precizat că platforma informatică creată reprezintă „un prim pas” de a realiza o legătură între studenţi şi mediul de afaceri, legătură inexistentă până acum.

Rectorul USV: „Proiectele reprezintă o parte importantă din activitatea USV”

Prezent la inaugurare, rectorul Valentin Popa şi-a exprimat bucuria că studenţii se implică în astfel de proiecte. „Mă bucur că participă mulţi studenţi care învaţă să scrie un proiect, să-l câştige şi să-l implementeze cu succes. De-a lungul timpului, am învăţat că e mai uşor să câştigi un proiect şi mai greu să-l implementezi”.

Rectorul a vorbit despre proiectele desfăşurate de universitate, 64 în total: „Avem în desfăşurare 14 proiecte POSDRU, 15 proiecte europene şi 35 de proiecte de cercetare cu finanţare internă. Sunt în total 64 de proiecte şi, dacă luăm în calcul cele 340 cadre didactice din universitate, putem spune că e un raport destul de bun. Aproape 90% dintre cadrele didactice sunt implicate fie în echipe de implementare a unor proiecte, fie în grupurile ţintă”.

Rectorul Valentin Popa a mai spus că „proiectele reprezintă o parte importantă din activitatea USV”, fiind „mulţi studenţi interesaţi de ele”, şi şi-a exprimat speranţa că aceştia le vor continua tot sub „umbrela USV”, chiar şi după absolvire, în calitate de cadre didactice ale universităţii.

Am aflat că „Bursa de proiecte” are rolul de „a dezvolta şi susţine cultura de tip inovativ-antreprenorială la nivelul universităţilor din România, prin crearea unei platforme online, fiind un loc unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor să întâlnească potenţialul finanţator din mediul business”.

Practic, este vorba de o piaţă virtuală, reprezentând totalitatea tranzacţiilor de idei şi proiecte inovative orientate spre obţinerea de finanţare şi a unor oportunităţi de afaceri. Ea pune în contact studenţii cu idei inovativ-antreprenoriale cu mediul de afaceri, cu cei care pot să investească în ideile lor.

Pentru a se implica în proiect, studenţii trebuie să parcurgă 5 paşi simpli: „Găseşte-ţi ideea”, „Află mai multe despre proiectele inovativ-antreprenoriale”, „Investeşte în dezvoltarea ideii tale”, „Postează ideea pe portalul online al Bursei de proiecte”, „Activează în cadrul laboratoarelor Bursei de proiecte”. Astfel, studenţii trebuie să se gândească la o idee care merită să fie implementată, care poate constitui punct de atracţie pentru un om de afaceri, să aleagă un subiect în care cred şi în care pot investi timp şi resurse. După ce şi-a elaborat proiectul de afaceri, studentul implicat îl postează pe platforma online www.bursadeproiecte.ro, unde va putea fi tranzacţionat de oameni de afaceri din toată ţara. Totodată, în mediul online studenţii vor putea comunica cu cei interesaţi, iar în cadrul laboratorului ei vor putea colabora cu alţi colegi şi cu cadre didactice.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont