Patronatul din morărit și panificație, dar și producătorii, vin, însă, cu o veste proastă: pâinea s-ar putea scumpi de luna viitoare cu 10 la sută! Recolta mai slabă de grâu, afectată puternic în acest an de secetă, este doar unul dintre motivele care ar putea provoca majorări de prețuri.

Creșterea prețului grâului va duce și la o creștere a prețului pâinii. Poate să fie maximum 10 procente.

Prețul unui kilogram de grâu a crescut de la 70 de bani la un leu în doar trei săptămâni. Și asta în condițiile în care aproape trei sferturi din valorea unei pâini se reflectă în grâul folosit, potrivit Asociației Naționale a Industriilor din Morărit și Panificație
VIOREL MARIN ,președintele ANAMOB: „Cresterea de pret este inevitabila, cu cat- este imposibil de spus, pentru ca, in acest moment, este o cursa la nivel international si nimeni nu stie cand se va opri.”

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii: „Am avut culturi compromise in toamna acestui an, când seceta ne-a lovit destul de tare, orzul si rapița in special. Grâul a fost afectat intr-o proporție mult mai mica. Mai multe nu va pot spune, mă feresc de cifre.”

Cantitatea de grâu recoltată este, decocamdată, cu 20 la sută mai mică decât anul trecut. Conform specialiștilor, în august se va ști sigur dacă scumpirea pâinii este inevitabilă.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont