Muzica creeaza buna dispozitie si niciunde nu este mai relaxata atmosfera unei nunti decat la receptie. Adu-ti aminte sa alegi muzica si acompaniamentul muzical care se potriveste cel mai bine stilului si locatiei receptiei si varstei invitatilor tai.

Azi, cand sunt la moda atatea genuri de muzica, alegerea celei pentru receptie poate fi o treaba cat se poate de grea. Cuplurile care isi pot permite sa cheltuiasca sume considerabile pentru organizarea nuntii lor, opteaza pentru un cvartet clasic la deschidere si o formatie live pentru dans.

In timp ce invitatii o asteapta cu nerabdare pe mireasa pentru a ciocni cupa de sampanie, pot asculta cu emotie “Sonata in G major” de Elgar, “Marsul Nuptial” din Visul unei nopti de vara de Mendelssohn, “Marsul Nuptial” din Nunta lui Figaro de Mozart, “Arioso” de Bach, “Let the Bright Seraphim” de Handel, “Clair de Lune” de Debussy.

Dar sa nu traiesti cu impresia ca un cvartet interpreteaza numai muzica clasica. Repertoriul international de valsuri, polci, tangouri, spanish music, jazz si rock’n’roll transpus in maniera instrumentala lasa curand oaspetii fara rasuflare.

Idei “fara numar”
O formatie buna trebuie sa fie capabila sa cante o mare gama muzicala pentru a acoperi toate gusturile – de la preferatele tale si ale prietenilor de varsta ta, pana la cele ale seniorilor.

Inainte de a angaja o formatie iti recomand sa vezi un spectacol live sau, in cel mai rau caz, casete video sau inregistrari. Unele formatii te vor invita sa participi pentru cateva minute la nunta altui cuplu pentru a le asculta.

Dupa ce te-ai hotarat e bine sa negociezi un contract. Angajamentul scris trebuie sa mentioneze data si ora petrecerii, adresa si numele restaurantului, un nume si un numar de telefon pentru contact, descrierea instrumentelor, numarul de ore cat va interpreta formatia, frecventa si numarul pauzelor, numele persoanelor autorizate sa faca dedicatii, cheltuielile de transport, hainele muzicienilor etc.

Instalatia si instrumentele muzicale sunt in stare de functionare inainte de sosirea primilor invitati, iar demontarea se face dupa plecarea ultimului oaspete.

Si ca totul sa iasa ca la carte, iti amintim ca la inceputul receptiei si in timpul servirii mancarurilor muzica este lenta, ambientala, fara excese. Spre mijlocul petrecerii ritmul se accentueaza si devine un program al invitatilor.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont