1. Citeste anunturile pe site-urile de job-uri, dar tine minte: cateva mii de oameni fac la fel. Cauta sa ajungi inaintea lor la sursa, iar CV-ul si scrisoarea ta de intentie sa nu se piarda in snopul de biografii si de fantezii scrise. Un pont: cauta firma angajatoare, afla adresa de e-mail sau numarul de fax al responsabilului de resurse umane si trimite-i direct lui CV-ul tau. O sa ai o sansa in plus.

2. Daca te intereseaza anumite firme nu ti-ar strica sa le trimiti CV-ul si scrisoarea de intentie celor care se ocupa cu recrutarea de personal. Multi angajatori isi verifica propria baza de cariere, inainte sa dea anunturi pentru cautarea unor oameni.

3. Nu rata targurile de joburi. Fie si o plimbare printre standuri iti poate oferi ocazia sa dai peste ceva care te-ar putea interesa. Daca ajungi la astfel de manifestari, fa plimbarea asta avand la tine cateva copii ale CV-ului sau ale unor lucrari din portofoliul personal, daca e cazul in domeniul tau de activitate.

4. Nu in ultimul rand, cunostintele tale, nu doar apropiatii, trebuie sa stie cand iti cauti serviciu. Oricine poate avea o informatie care sa-ti fie utila.

Inca ceva. Se spune, fara temei, ca odata ce ai fost la un interviu trebuie sa astepti sa fii sunat, pentru ca altfel ai incalca niste norme corporatiste. Nici vorba. Fara sa te arati disperat sa obtii respectivul loc de munca, da un telefon sa te interesezi de postul pentru care ai fost intervievat, la capatul unui interval rezonabil de timp. Nu ai absolut nimic de pierdut, ci doar de castigat.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont