Te bâlbâi

Nu esti singura care, pusa in fata unei situatii delicate, nu-si gaseste cuvintele. Daca vezi ca incepi sa incurci rau borcanele, bâlbâindu-te la fiecare cuvânt, fa o pauza de vorbire pret de câteva secunde, respira calm si ia-o de la capat. Chiar si aaa, poti avea surpriza ca bâlbele sa nu conteneasca, facându-te sa simti ca-ti pierzi cumpatul si totodata sirul vorbelor. incearca sa te aperi cu un zâmbet inofensiv si cu o replica pe masura: „Se spune ca repetitia e mama invataturii. Fac si eu ce pot..”

Versi ceasca de cafea

Zilele trecute m-am intâlnit cu Vlad. Era tare catranit, caci tocmai când credea ca l-a dat gata pe director, si-a rasturnat ceasca pe masa, iar cafeaua, naravasa, s-a prelins cu iuteala pâna pe agenda angajatorului. Cu toate ca acesta n-a parut prea afectat de micul accident, Vlad nu a mai reusit sa ingaime o vorba, lasând penibilul sa-si spuna cuvântul pâna in ultima clipa. Paza buna trece primejdia rea, zice românul, aaa ca, de te stii emotiva si neindemânatica, renunta la cafeaua sau la apa care ti se ofera.

Iti tremura mainile

Daca simti ca te-a luat tremuriciul, nu-l lua in seama. Pe parcurs ce atmosfera se va mai incalzi, si tu te vei destinde. Nu ai de ce sa te ingrijorezi si nici de ce sa-ti fie teama. Pâna la urma, angajatorul este, dincolo de functii, tot un om ca si tine. Vremea ghilotinei a apus, iar persoana care iti sta in fata este una dispusa sa te asculte si sa-ti acorde cel putin o sansa. E bine sa-ti tii totusi mâinile pe lânga  corp pâna se mai linistesc.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont