computer mai rapid

Te-ai saturat sa astepti „zece ore” pana se initializeaza un program? Inseamna ca trebuie sa faci calculatorului tau o revizie generala. Performantele calculatorului tau scad odata cu instalarea a tot felul de aplicatii fie ele si foarte „utile”.

Cum sa faci calculatorul sau chiar laptopul mai rapid? Iata cateva sfaturi pe care le propun :

1.Opreste programele de start-up

Pentru a mai elibera din memoria ocupata, trebuie sa anulezi pornirea unor programe atunci cand se initializeaza sistemul de operare (Windows).Pentru a vedea cate programe pornesc odata cu sistemul de operare, apasa pe Start, Run, tasteaza „msconfig” si apasa pe Enter.

Da click apoi pe Startup Tab si vei vedea lista programelor care pornesc odata cu Windows-ul. Pentru a opri un program sa porneasca in acest fel,dezactiveaza-l prin simpla deselectare a casutei sale.
2.Imparte cache-ul cu intelepciune

De obicei, Windows aloca spatii din memorie, denumita cache, pentru drive-ul CD-ROM si alte dispozitive de stocare. Reducand cache-ul alocat pentru fiecare drive, acest lucru va elibera memoria care poatefi folosita mult mai eficient de catre sistemul RAM.

3.Defragmentarea

Defragmentarea (Disk Defragmenter) periodica a hard disk-ului poate mari viteza de operare a computerului tau. Insa, aceasta operatie iti va lua ceva timp, asa ca trebuie sa o faci cand nu lucrezi la calculator. Poti da drumul la Disk Defragmenter prin accesarea My Computer, click dreaptape drive C:/Properties/Tools/Defragment Now.

4.Scapa de programele in plus

O alta metoda este aceea de a inlatura fisierele de care nu ai nevoie si sa dezinstalezi programele pe care nu le folosesti. Pentru a dezinstala programele, foloseste aplicatia Add/Remove Programs din Start/ ControlPanel. Nu sterge programele pur si simplu, deoarece pot ramane fisiere pe care le poti gasi foarte greu si care iti pot crea probleme mai tarziu.

5.Driverele

Cauta sa mentii actualizate driverele componentelor hardware. Pentru aceasta descarca ultimele versiune aflate pe site-ul producatorului,pentru versiunea ta de sistem de operare. Afla tipul componentei si versiunea curenta a driverului care exista pe calculatorul tau si cauta o versiune actualizata. Poti gasi informatii in Device Manager (click dreapta pe My Computer/Properties si dubluclick pe componenta respectiva).
Niciodata nu intrerupe instalarea unui driver. Daca tu crezi ca ai facut o greseala, termina mai intai instalarea si apoi dezinstaleazadrive-ul. Intreruperea instalarii unui driver poate altera permanent sau poate corupe fisierele cheie ale sistemului, obligandu-te sa reistalezi Windows-ul.

Numai asa poti avea un calculator performant si dupa o perioada mai lunga de la instalarea Windows-ului.Tine minte ca uneori nu e suficient sa ai ultimul racnet in domeniul calculatoarele.Este necesar sa stii sa sa il intretii.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont