Cum scapi de dependenta de alcool- remedii naturiste

Alcoolismul este o boala cronica, de obicei progresiva, cu simptome care include dorinta de a bea alcool, in ciuda efectelor negative. Ca multe alte boli, are un curs in general previzibil, simptome recunoscute si este influentata de factorii genetici si inconjuratori.

Alcoolismul se transmite din generatie in generatie, abia dupa aceea devenind boala, dar factorii genetici explica partial acest tipar. In acest moment, cercetatorii sunt pe drumul cel bun spre gasirea genelor care influenteaza vulnerabilitatea catre alcoolism. Mediul inconjurator al unei persoane, ca de exemplu:

– Influenta prietenilor

– Nivelul de stres

– Usurinta de obstinere a alcoolului

Au impact asupra problemelor legate de bautura si evoluarea acestora. Totusi, alti factori, ca de exmplu suportul social, pot ajuta in evitarea alcoolului chiar si persoanele inclinate spre genul acesta de probleme. Nu este o regula insa. Un copil cu un parinte alcoolic, nu il urmeaza neparat, iar o persoana fara rude cu genul acesta de prbleme, poate deveni dependent.

Iată câteva remedii naturiste de folos în lupta cu dependenţa de alcool!
Drojdia de bere te poate scăpa de patima băuturilor alcoolice, dar trebuie să te înarmezi cu puţină ambiţie şi perseverenţă ca să-i vii de hac. Mestecă zilnic între 50 – 80 de grame de drojdie proaspătă, până când crezi că te-ai vindecat de dorinţa de a bea.
Cimbrul poate combate şi el pofta de alcool. Este de ajuns să prepari o infuzie de cimbru, din 20 de grame de plantă la 1 litru de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat aproximativ 5 minute, după care se consumă din el câte o lingură, din sfert în sfert de oră. Pot apărea reacţii adverse ca: vomă, diaree, transpiraţie abundentă.
Mierea de albine ajută în cazul în care trebuie să faci o cură urgentă de detoxifiere. Dacă iei de trei ori pe zi câte două linguri cu miere, în care ai adăugat două cu oţet de mere, este posibil ca după numai câteva zile să respingi alcoolul.
Pătrunjelul, pe lângă toate proprietăţile terapeutice, poate inhiba cu succes pofta de alcool. Fierbe într-un litru de apă 50 de grame de pătrunjel, o coajă de la un grepfruit şi una de la o portocală şi îndulceşte totul cu puţin zahăr. Înainte de a mânca de dimineaţă, bea câte o lingură cu acest lichid. Şi continuă până când consideri că nu mai ai nevoie să bei alcool.
Pedicuţa este eficientă în combaterea dependenţei de alcool. Urmează un tratament de trei săptămâni cu ceai de pedicuţă astfel: bea o cană cu ceai în fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, şi una cu o oră înainte de masa de prânz.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont