Printre micile mistere ale vietii se numara cascatul si mai ales intrebarea de ce atunci cand cineva casca in fata noastra simtim neaparat nevoia sa facem acelasi lucru. Oamenii de stiinta cred ca atat cascatul cat si alte trasaturi asemanatoare sunt legate de vulnerabilitatea si de agresivitate si ca aceste sunt reziduri ale unor stavechi activitati in grup, cum sunt acelea care pot fi observate in comportamentul leilor. Cand un leu rage, el provoaca raspunsul celorlalti din grup.

Doctorii britanici si japonezi cred ca inmultirea constanta a numarului de cazuri de astm in ultimii 20 de ani este rezultatul scaderii dramatice a numarului de cazuri de boli ale copilariei precum si pojarul si a altor boli, cum sunt tuberculoza, tusea convulsiva si alte afectiuni respiratorii. O echipa de cercetatori de la spitalul Churchill din Oxford afirma ca au descoperit dovezi ca aceste boli stimuleaza sistemul imunitar al organismului si il fac sa tina mai eficient sub control reactiile chimice. Potrivit teoriei lor, aparitia imunizarii larg raspandite cu ajutorul vaccinurilor are efect faptul ca copii nu mai fac boli comune, dar sunt mai expusi riscului imbolnavirii de astm care ar putea scapa de sub control.

Rapita cultivata in prezent doar pentru uleiul care se extrage din semintele ei si-ar putea gasi intrebuintari mai importante. Oamenii de stiinta sunt in prezent preocupati de descoperirea ca aceasta planta e o potentiala sursa pentru un nou tip de antibiotice si de agenti chimioterapici pt tratamentul cancerului. Aceasta categorie noua de antibiotice ofera un tratament alternativ al tuberculozei. La fel ca multe alte mari descoperiri stintifice si aceasta s-a produs aproape accidental. Initial, cercetatorii incercau sa produca un nou soi de plante din care sa se poata obtine un ulei vegetal de o anumita calitate necesara in industrie. Pe timpul cercetarilor s-a descoperit ca uleiul de rapita si bacteriile care provoaca tuberculoza au ceva comun. Aceste bacterii, dar si rapita, produc prin anumite procese chimice o enzima care ajuta la reproducerea si dezvoltarea microbilor tuberculozei.

Trei locatari ai Yemenului isi reclama drepturile asupra planetei Marte si-au intentat proces impotriva agentiei spatiale americane NASA, acuzand-o de invadarea planetei rosii. Adam Ismail Mustafa Khalil si Abdullah al-Umari au prezentat procurorului general al Yemenului documente in sprijinul actiunii lor. „Am mostenit planeta de la stramosii nostrii care au locuit acolo cu 3000 de ani in urma”. …

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont