Curtea Constitutionala a decis marti, cu scorul de 6-3, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu este invalid. Decizia inseamna ca presedintele suspendat Traian Basescu trebuie sa fie repus in functie, dupa ce decizia CCR va fi comunicata Parlamentului si va fi publicata in Monitorul Oficial. Şedinţa Curţii Constituţionale compusă din cei nouă judecători ai CCR a hotărât marţi invalidarea referendmului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Curtea Constituţională a invalidat referendumul de suspendare a preşedintelui Băsescu, cu 6 voturi la 3 voturi.
13.04: Tudorel Toader, judecator CCR: „Decizia a fost luata cu majoritatea legala, calificata. Nu am spus 6 la 3, am spus majoritatea legala. Rezultatul este de invalidare.”
13.03: Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost valid sub aspectul organizarii, dar nu a fost intrunit cvorumul cerut de lege respectiv de 50% plus unu, a declarat, marti, presedintele CCR, Augustin Zegrean, citat de Agerpres.
12.49: Cei 200 de manifestanti din fata CCR s-au dezlantuit si striga „Moarte dictatorului!”. Citiva au plecat deja spre Piata Universitatii. Antena 3 transmite in direct indemnurile lor de a incepe o noua revolutie la Universitate
12.42: Sedinta s-a incheiat. Informatii pe surse spun ca referendumul a fost invalidat, cu scorul de 6-3, iar Traian Basescu trebuie sa se intoarca la Palatul Cotroceni!

Care sunt pasii procedurali pentru repunerea in functie a lui Traian Basescu

  • decizia Curtii Constitutionale trebuie publicata in Monitorul Oficial
  • dupa publicarea deciziei, Parlamentul trebuie sa se reuneasca pentru a lua act de hotararea Curtii Constitutionale
  • dupa citirea deciziei de invalidare a referendumului in Parlament, Traian Basescu isi reia mandatul la Cotroceni
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont