Medicii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit o proteina care contribuie la formarea cheliei la barbati.

S-a descoperit cauza care provoaca chelia la barbati

Catedra de Dermatologie de la o scoala de medicina au studiat scalpul a mai multi bărbaţi cheli şi au găsit o proteina PGD2 care, dupa cum considera ei, ar putea constitui cauza cheliei. Atunci când au pus aceasta proteina ​​pe foliculii de păr uman, au constatat că a inhibat cresterea parului.

Cercetatorii au observat ca proteina PGD2 a acţionat printr-un receptor care se gaseste in piele si ca acest receptor ii aduce tot mai aproape de a gasi un tratament eficient. Specialistii spun ca exista anumiti compusi care blocheza activitatea receptorului, unul dintre acestia este astmul.

George Cotsarelis, medicul care s-a ocupat de cercetare spune că combinarea acestor compusi ar putea conduce la un tratament al cheliei la barbati. Totusi, nu este sigur daca rezultatul ar fi pozitiv pentru toti pacientii.

Conform studiului,jumatate dintre barbatii trecuti de 50 de ani au sanse mari sa cheleasca.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont