Ce masuri au luat coreenii pentru a salva economia tarii? Coreea de Nord şi-a închis universităţile pentru 10 luni şi a trimis studenţii să muncească în fabrici, în agricultură şi în construcţii.

In Coreea de Nord se inchid universitatile

Guvernul de la Pyongyang şi-a propus ca până în 2012, ţara să devină „o naţiune prosperă şi puternică”.

Kim Jong-il va împlini 70 de ani în februarie şi speră să îi poată preda puterea sa fiului său, Kim Jong-Un,  asupra unei ţări puternice din punct de vedere economic.

Universităţile şi-au închis porţile până în luna aprilie a anului viitor, singurii studenţi care vor mai face cursuri vor fi cei în ani terminali sau cei străini.

Studenţii vor participa la proiecte majore de construcţii din oraşe mari sau vor munci în agricultură într-o zonă afectată recent de un taifun.

Deşi autorităţile au anunţat că decizia a fost luată pentru a ajuta la dezvoltarea economică, analiştii japonezi susţin că altele sunt de fapt motivele pentru care au dispersat studenţii.

„Unul dintre ele ar putea fi posibilitatea ca în campusurile universitare să izbucnească proteste”,

a explicat Toshimitsu Shigemura, profesor la universitatea din Tokyo.

„Puterea este foarte speriată că ar putea izbucni şi în Coreea de Nord o ‘Revoluţie de iasomie’ ca în Africa, punctul de pronire fiind universităţile”,

a mai spus Shigemura.

El a adăugat că autorităţile nord-coreene au achiziţionat deja din China echipamente pentru înăbuşirea revoltelor de stradă, cum ar fi gaze lacrimogene şi bastoane, în timp ce patrulele de poliţie au fost suplimentate.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont