O româncă a câştigat concursul internaţional de fotografie despre drepturile copilului

Uite ca se poate si la noi! Felicitari!

Românca Ioana Velescu, în vârstă de 18 ani, este unul dintre cei şase câştigători ai concursului internaţional de fotografie organizat de UNICEF şi Organizaţia Mondială pentru Fotografie, având ca temă drepturile copilului, informează Mediafax.

Cei şase tineri câştigători, din Brazilia, Israel, Maroc, Noua Zeelandă, România şi Statele Unite, se vor alătura altor 24 de copii etiopieni la atelierul din Awassa, unde vor fi pregătiţi de fotograful şi filantropul Reza, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, se arată într-un comunicat al UNICEF.

Atelierul „Eye See”, centrat pe tema drepturilor copilului, este un proiect de fotografie menit să ofere copiilor din lumea întreagă ocazia de a se exprima şi de a împărtăşi propriile experienţe prin intermediul fotografiilor digitale.

Alături de copii vor fi şi reprezentanţi de la zece centre pentru tineri din Addis Ababa şi din regiunile etiopiene Amhara, Oromia, SNNPR şi Tigray cărora UNICEF le oferă echipament de producţie media şi cursuri în domeniu, în cadrul programelor realizate pentru adolescenţi.

Iniţiativa de foto-pledoarii a fost lansată pe 20 noiembrie 2009, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului (CNUDC). Tinerii fotografi, cu vârste între 12 şi 18 ani, au fost invitaţi să trimită o foto-pledoarie care să ilustreze unul din cele cinci drepturi fundamentale ale copilului: dreptul la supravieţuire, dreptul la educaţie, dreptul la sănătate, dreptul la protecţie împotriva vătămării, a abuzurilor şi a exploatării şi dreptul de a se face auziţi.

Tags:
2 Comentarii
  1. ingineroo MIX 13 ani în urmă

    🙂 bravo ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont