Şomajul în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a crescut cu 50% pe ansamblul Uniunii Europene, a anunţat luni Comisia Europeană, cu ocazia publicării raportului asupra situaţiei tinerilor, în care se insistă asupra eforturilor necesare pentru integrarea acestora, relatează AFP.

Rata şomajului înregistrată în rândul tinerilor la nivelul UE a crescut de la 15% în luna februarie 2008 la 22,5% în luna iulie 2012, potrivit datelor publicate de Eurostat, recordurile fiind în Grecia (53,8%) şi Spania (52,9%).

Raportul CE solicită orientarea prioritară a politicilor pentru tineri în direcţia ocupării forţei de muncă, integrării sociale, a sănătăţii şi bunăstării lor. Accentul este pus mai ales pe programul ‘Erasmus pentru toţi’, propus pentru perioada 2014-2020, al cărui obiectiv este ca până la 5 milioane de tineri să beneficieze de subvenţii pentru studii, programe de formare şi de voluntariat în alte state, aproape de două ori mai mulţi decât cei care au beneficiat de astfel de facilităţi prin programele din intervalul 2007-2013.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont