Prescripţia electronică va fi utilizată de la 1 ianuarie în exclusivitate atât în format online, cât şi offline la cabinet sau la domiciliu, precizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat remis vineri catre AGERPRES.

Potrivit sursei citate, medicaţia înscrisă pe formularele de prescripţie medicală cu regim special pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală (formularele autocopiante) se va elibera numai dacă acestea au data prescrierii până în 31 decembrie 2012, inclusiv.

Orice înscris de acest tip cu o dată ulterioară nu va fi validat la plată pentru farmacii.

Conform legislaţiei în vigoare, toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să se alinieze cerinţelor tehnice pentru implementarea prescrierii electronice până la data de 31 decembrie 2012 iar utilizarea altor formulare pentru prescrierea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală atrage răspunderea persoanelor vinovate, în conformitate cu dispoziţiile legale.

‘Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Casele de Asigurări de Sănătate au stabilit un serviciu de permanenţă-suport suplimentar pentru perioada 29 decembrie 2012 – 03 ianuarie 2013. Se vor oferi informaţii primare furnizorilor pentru SIUI-SIPE, se va asigura rezolvarea cât mai promptă a unor eventuale probleme cu certificatele electronice, contractele din SIUI şi disfuncţionalităţile privind prescripţia electronică (prescriere şi eliberare)’, se arată în comunicat.

‘Pentru perioada 29 decembrie 2012 – 03 ianuarie 2013 toţi prescriptorii (în special spitalele şi medicii de familie) trebuie să preia în sistem propriu un calup suficient de mare de serii şi numere de prescripţii electronice (instalate şi disponibile pentru prescriere) şi să aibă un număr suficient de mare de prescripţii electronice pretipărite ‘offline la domiciliu’ (acoperitor pentru consumul mediu lunar), pentru a putea asigura continuitatea prescrierii chiar şi în situaţii limită (lipsă curent electric, lipsă internet etc.). Spitalele vor elibera prescripţii electronice în caz că nu au conexiune internet şi pe formulare pretipărite ‘offline la domiciliu”, se mai arată în comunicatul de presă.

CNAS informează că prescripţiile electronice ”offline la cabinet” şi/sau ”offline la domiciliu” sunt ‘la fel de valabile pentru eliberare ca şi cele ”online” iar farmaciile sunt obligate să elibereze medicaţia de pe orice variantă a prescripţiei Electronice”


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont