Senatul a adoptat pe 8 iunie, proiectul de lege privind interzicerea fumatului în spaţiile publice, dar şi un amendament prin care fumatul este acceptat în continuare în spaţii care nu depăşesc 100 de metri.

Fumatul in locurile publice este interzis

Interzicerea fumatul în toate spaţiile publice

Legea interzice fumatul în toate spaţiile publice: instituţii publice locale şi centrale, instituţii economice, de alimentaţie, de turism, de învăţământ, sanitare, medicale, culturale, în mijloacele de transport în comun, inclusiv gări şi aeroporturi, de stat sau private.

La locul de muncă, fumatul va fi permis în spaţii delimitate şi amenajate special: să nu fie spaţiu de tranzit, să fie dotat cu extinctoare, scrumiere, sisteme de ventilaţie şi să fie marcate ca fiind destinate fumatului.

Unde este permis fumatul?

Un amendament permite fumatul în baruri, cluburi, discoteci, restaurante şi alte locuri similare, cu o suprafaţă mai mică de 100 metri pătraţi, organizate exclusiv pentru fumători.

Legea a fost adoptată de Senat cu 58 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” şi 15 abţineri.

 

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont