Preşedintele Barack Obama a fost reales marţi seara, câştigând 303 din cele 583 de mandate de mari electori. Din cele zece state considerate state-cheie în alegerile prezidenţiale, Mitt Romney nu a putut câştiga decât North Carolina, potrivit rezultatelor de la ora 06.00 GMT (08.00 ora României), care nu includeau însă Florida.

Preşedintele american Barack Obama a postat pe Twitter un mesaj în care afirmă „Totul s-a întâmplat cu ajutorul vostru. Mulţumesc”, marţi, imediat după ce presa americană a anunţat că a obţinut al doilea mandat.

Preşedintele american reales Barack Obama a declarat în faţa partizanilor săi reuniţi la Chicago că ‘pentru Statele Unite ale Americii ce e mai bun încă nu a venit’ şi şi-a felicitat rivalul republican Mitt Romney pentru ‘campania făcută cu zel’, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Candidatul republican Mitt Romney şi-a recunoscut, marţi seara, înfrângerea, afirmând că l-a sunat pe preşedintele Barack Obama pentru „a-l felicita pentru victorie”.

Preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, s-a declarat „foarte bucuros”, miercuri, de realegerea preşedintelui Barack Obama.

Reales marţi după patru ani de mandat dificil şi o campanie încrâncenată, Barack Obama, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite şi primul afroamerican aflat la conducerea primei puteri mondiale, îşi păstrează locul în istorie.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont