Cele şapte filiale ICR din provinciile istorice ale României vor fi inaugurate la începutul anului 2013

Conform strategiei expuse în documentul ‘Programele Institutului Cultural Român’, începând cu luna ianuarie 2013 vor fi inaugurate filialele ICR din provinciile istorice ale României. În număr de şapte, acestea vor fi înfiinţate după cum urmează:

– Filiala Moldova, cu sediul la Iaşi, va fi inaugurată pe 14 ianuarie 2013 (director: Cassian Maria Spiridon; director adjunct: Marius Chelaru)

– Filiala Dobrogea, cu sediul la Tulcea, va fi inaugurată pe 16 ianuarie 2013

– Filiala Banat-Crişana, cu sediul la Arad, va fi inaugurată pe 24 ianuarie 2013 (director: Gheorghe Schwartz; director adjunct: Lucian Alexiu)

– Filiala Oltenia, cu sediul la Târgu-Jiu, va fi inaugurată pe 25 ianuarie 2013 (director: Ion Deaconescu; director adjunct: Marilena Pârvulescu).

Filialele cu sediul la Craiova, Cluj-Napoca şi Baia Mare vor fi deschise în luna februarie. Un calendar al evenimentelor este în lucru şi va fi făcut public la începutul lunii ianuarie.

– Filiala Oltenia, cu sediul la Craiova (director: Gabriel Coşoveanu; director adjunct: Marcel Voinea)

– Filiala Transilvania, cu sediul la Cluj-Napoca (director: Irina Petraş, director adjunct: Pompei Cocean)

– Filiala Maramureş, cu sediul la Baia Mare (director: Florica Bud)

Printre obiectivele filialelor nou înfiinţate se numără: diseminarea informaţiilor referitoare la programele Institutului Cultural Român şi oportunităţile oferite de ICR creatorilor români şi operatorilor culturali din România; încurajarea şi sprijinirea formelor de cultură din provinciile istorice ale ţării; cooperarea cu institutele culturale româneşti din străinătate în vederea promovării valorilor competitive create în aceste spaţii; cooperarea cu teatre, opere, edituri, universităţi, institute de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică sau companii, pentru o mai bună vizibilitate a produselor culturale româneşti la nivel naţional şi internaţional.

Institutul Cultural Român mulţumeşte autorităţilor locale pentru sprijinul acordat.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont