Despre Muzeul de Istorie Naturală din Iasi

Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi a fost înfiinţat la data de 4 februarie 1834, din iniţiativa unui grup restrâns de membri ai Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi. Este primul Muzeu de acest gen înfiinţat în Principatele Române şi, ca instituţie culturală, avea drept scop să prezinte publicului din Iaşi „bogăţiile pamântene şi subpământene ale Moldovei, precum şi curiozităţi din alte părţi ale lumii”.

Colecţiile Muzeului numără peste 300 000 de exemplare, cele mai valoroase fiind colecţiile de Insecte, Moluşte, Amfibieni, Reptile, Păsări, Minerale şi Plante. Un interes deosebit îl prezintă colecţiile de cuiburi şi ouă, unice în ţară.

Secţia Evoluţia Omului, cea mai nouă expoziţie a Muzeului, prezintă apariţia şi transformarea biologică şi culturală a speciei Homo Sapiens.

Pentru publicul ieşean, pentru elevi şi studenţi, Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi este un excelent loc de recreere şi un spaţiu de învăţământ. Colecţiile sale ştiinţifice, biblioteca şi laboratoarele sale se constituie într-o utilă bază de studiu pentru toţi cercetătorii din ţară. Amplasat într-o oază de de verdeaţă şi de linişte, Muzeul vă oferă prilejul de a vă îmbogăţi sufletul şi de a participa la cunoaşterea şi protejarea lumii vii.

 

Adresa: Bd. Independentei nr.16, Iasi 6600, Romania
Tel.+ 40 232 218337, +40 232 201339
E-mail: grigore@uaic.ro
Web: http://www.bio.uaic.ro/muzeu

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont