Despre Krishna cea mai populara incarnare a lui Vishnu

Cea mai populara incarnare a lui Vishnu

Krishna este cea mai populara incarnare a lui Vishnu. Pentru unii este Suprema Zeitate. Acest lucru provine din invataturile lui Krishna din Bhagavad-gita. in capitolul 10, Krishna ii spune lui Arjuna: Sint fara inceput, nenascut, Stapinul tuturor cuvintelor… Sint singura sursa a tuturor lucrurilor: evolutia tuturor pleaca de la mine. Inteleptii cred asta si ma venereaza prin dragoste… Ei stiu ca pot sustine intreg universul cu doar o bucatica din mine.

Daca lumina a o mie de sori ar straluci deodata pe cer…

In capitolul 11, Arjuna il roaga pe Krishna sa-i arate forma suprema divina. Krishna ii arata lui Arjuna o imagine divina pentru ca el sa poata vedea intregul Univers prin Krishna. in Bhagavad-gita se spune ca: Arjuna a vazut in aceasta imagine viziunile a nenumarate minuni: ochi ai numeroaselor fete, ornamente celesete multiple, foarte multe arme ale Raiului… Daca lumina a o mie de sori ar straluci deodata pe cer, splendoarea imaginii ar putea fi comparata cu stralucirea Spiritului Suprem. Arjuna a vazut in aceasta stralucire intregul univers in varietatea sa, cuprins intr-o vasta unitate in corpul Zeului tuturor zeilor.

Arjuna a exclamat: Vad aici toti zeii, Zeul meu; si infinitatea inceputurilor creatiei… Vad splendoarea unei frumuseti infinite care lumineaza intreg universul.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont