Ştiaţi ca zilele /datele cuprinse  între 2 şi 14 septembrie în 1752 nu au existat? Care este explicatia? Cum puteau sa dispara pur si simplu zilele din calendar?

Despre calendarul Gregorian si Iulian - aparitia primului concediu cu plata

Explicatia este simpla
Acest lucru se datorează faptului că in acel an s-a schimbat calendarul Iulian (Iulius Cezar) cu cel Gregorian (Papa Grigorie al XIII-lea). Calendarul Iulian nu avea ani bisecţi si din cauza asta au trebuit să taie din date,  pentru a face corect noul calendar.

Deci, datele au fost asa: 1, 2, 14, 15, 16 …. 30. Totusi, luna s-a incheiat tot la data de 30, iar oameni au muncit cu 11 zile mai puţin, dar au fost plătiti pentru 30 de zile.

Acesta este modul în care a început primul concediu cu plata. Anglia a fost ultima ţară care a adoptat acest sistem.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont