In momentul in care s-a instaurat, criza financiara personala acuta are un efect devastator. Situatia este cat se poate de problematica:

* persoana sau familia respectiva intra in incapacitate de plata;
* nu mai exista surse de venit si este amenintata insasi capacitatea de supravietuire fizica;
* sunt pierdute rand pe rand posesiunile materiale, prin confiscare de catre banca sau prin executie silita.

Toate aceste elemente necesita actiuni imediate, energice, pentru a asigura in primul rand supravietuirea fizica. Ma voi referi la situatia cea mai complicata in care se gaseste o familie.

Educatia financiara este singurul lucru care ne poate proteja de tragedii. Doar daca stim cu exactitate ce se intampla in finantele noastre personale, cum se fac si cum se cheltuie banii dar mai ales ce trebuie sa faci pentru a fi in siguranta, numai atunci vom putea dormi linistiti la gandul ca indiferent ce crize economice vor veni peste noi, vom fi in stare sa trecem peste ele.

Cum sa va gestionati mai bine bugetul personal. Cateva idei:

Buget personal:

Intocmiti un buget personal si analizati atent veniturile si cheltuielile actuale. Este foarte important sa va cunoasteti situatia financiara actuala.
Adunati suma tuturor veniturilor si scadeti din acestea cheltuielile esentiale (chirie, factura la utilitati etc.). Facturile fiind lunare, e cel mai bine sa faceti acest calcul tot lunar. Ce rămâne poate fi alocat pentru alte cheltuieli (sau pentru economii!).

Venituri si cheltuieli:

Platiti-va facturile lunare la timp. Folositi optiunea debitare directa, in acest fel nu veti rata nicio plata si veti economisi bani si timp.
Faceti diferenta intre nevoi si dorinte. Iar asta e simplu: nevoile reprezintă acele bunuri sau servicii la care nu puteti renunta, în timp ce dorintele sunt acele lucruri care nu sunt neapărat necesare, dar pe care v-ar plăcea să le aveti.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont