Tinand cont de evoluatia societatii si a tehnologiei in ziua de azi, economisirea unei singure unitati de curent electric este semnificativa. Iata cateva sfaturi pentru a putea economi energie si bani:

1. Stinge luminile, televizorul, calculatorul atunci cand nu sunt folosite.

2. Foloseste lampi fluorescente in loc de incadescente. Lampile fluorescente nu doar consuma mai putin dar ofera si o lumina mai buna iar costurile sunt mai mici.

3. Foloseste intrerupatoare cu care poti ajusta intentisitatea luminii.

4. Minimizeaza consumul aerului conditionat. In schimb poti folosi ventilatoare acolo unde se poate.

5. Fierul de calcat consuma foarte mult curent electric. De aceeasi daca vei calca toate hainele o data pe saptamana vei consuma mai putin curent comparativ cu folosirea lui zlinica.

6. Foloseste aerul conditonat la temperatura limita in care te poti simti bine pentru a consuma mai putin curent electric. Seteaza-l la o viteza mica sau media si nu alege o temperatura foarte mica. Si natura te poate ajuta – iarna utilizeaza caldura soarelui – vara racoreste-te in gradina in schimbul locurilor inchise unde este pornit aerul conditionat.

7. Temperatura ideala la care lucreaza un frigider este de 2-5 grade Celsius. Daca temperatura este setata mai jos, are loc doar o pierdere de energie.

8. Atunci cand pornesti aparatele pentru incalzit pet imp de iarna, redu nivelul temperaturii cu doua-trei grade mai jos decat in mod normal.

9. Daca folosesti printere laser, ai grija. Poti consuma foarte mult curent electric, dar pentru o economie, foloseste imprimanta la minimul necesar si inchide-o atunci cand nu o folosesti.

10. Folosirea gadgeturior mai mici te va ajuta sa economisesti energie. Un cuptor cu microunde este preferat unui cuptor electric.

11. Minimizeaza folosirea uscatorului de par.

12. Controleaza consumul aparatelor mai mici precum ceasuri electrice, telefoane cu robot, DVD playere, convertoare TV etc. Deci par insignifiante, consumul adunat al acestora va conta la final.

13. Foloseste aparate moderne care sunt proiectate special pentru un consum mic de energie.

14. Nu deschide usa cuptorului electric sau a frigiderului atunci cand nu este necesar.

1 Comentariu
  1. Autor
    Student pe net 9 ani în urmă

    test

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont