In primele sase luni din acest an romanii au cheltuit pe tigari mai mult decat pe achizitionarea de autoturisme.

Cifrele sunt socante din mai multe puncte de vedere:

* Suma imensa pe care o cheltuie romanii pe tigari (ceea ce se traduce prin incasari mari ale producatorilor si ale statului, prin intermediul accizelor, impozitului pe profit, etc).
* Faptul ca tigarile sunt in topul vanzarilor. Ele sunt considerate „bun de larg consum”, dar in esenta e vorba de un drog acceptat social si legal.
* Tigarile au depasit ca vanzari automobilele.

Situatia de azi se datoreaza, fara indoiala, crizei financiare si economice. In conditii de criza, esti nevoit sa reduci cheltuielile. Desigur, e mai usor sa renunti la schimbarea masinii vechi cu una noua (in fond, „aia batrana” mai poate sa ne duca o vreme…) decat la un obicei vicios, care produce dependenta. Cu dependenta nu e de jucat. Sigur, mai reduci din ele sau poate schimbi brandul, dar in nici un caz nu te lasi!

Romanii si salariile pe card…

Cei mai mulţi deţinători de carduri continuă să-şi golească conturile la bancomat în ziua de salariu, astfel că rămân puţini bani disponibili pentru plăţi direct la comercianţi sau pe internet.

Creşterea tranzacţiilor cu carduri a venit în paralel cu o creştere a numerarului aflat în circulaţie în afara sistemului bancar, care a ajuns în iunie la aproape 36 miliarde de lei, faţă de 33 mld. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Tranzacţiile cu carduri au pierdut însă teren în trimestrul al doilea, când ritmul anual de creştere a înce­tinit la 12%, faţă de 20% în perioada ianuarie-martie

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont