Andreiasu de Jos in muntii Vrancei, exista un foc care arde continuu ,de sute de ani

in apropiere de el se poate citi urmatoarea inscrptie:Rezervatia ecologica „Focul viu”Andreiasu de jos se afla pe malul Milcovului si se intinde pe o suprafta de cativa metri patrati, unde gazele naturale iesite din scoarta terestra in contact cu oxigenul se aprind spontan.Facand parte din zona de fractura Casin-Bisoca, rezewrvatia focul viu,este declarata monument al naturii.Vasile Apetroiae este un om simplu, in mai putin de 2 ani lui i-au murit sotia si cei 4 copii morti cu totii in imprejurari tragice(!!?)

Intr-o seara, ne-a povestit ce i se intamplase in 1968 imediat dupa invadarea Cehiei.sosise in Andreiasu impreuna cu sotia Mariuca.Voiau sa se angajez ca zilieri in padure.Intr-o seara, a urcat dealul car ducea din sat la Focul viu, unul din locurile ciudate care sunt in Vrancea.E un foc ce arde continuu, indiferent de anotimp,sau vreme,fara sa poata fi stins de cineva ,fara sa stie nimeni cand s-a aprins prima data…Pe Vasile l-a speriat la inceput, galgaitul care venea din interiorul pamantului.Apoi, s- linistit si privea flacarile care veneau din pamant incercand prca, printr-o miscare violenta sa dea nastere unei forme.

I s-a parut ciudata aceast agitatie, deoarce nu batea vantul…

Superstitios, Vasile si-a facut semnul crucii, in aceiasi clipa, pamantul s-a cutremurat scurt iar galgaitul acel sinistru s-a stins intr-un sfarait lung.Cateva secunde a fost liniste apoi, flacarile continuau sa se agite ravasite de o forta invizibila.Deodta s-au inltat brusc la 10 metri insotite de o tramba de fum.vasile a inchis ochii, speriat.cand i-a deschis, in fata lui,in locul focului viu,se afla o fiinta angelica imbracta in lb cu aripi stralucitoare.Avea chip de femeie-copil,cu parul auriu,cazut in suvite lungi pana la umeri. „Nu te speria, i-a spus faptura, eu sunt ingerul tau pazitor si vreau sa te ajut.Apropiete.Vasile s-a apropiat cu pasi nesiguri,stapanit inexplicabil de o mare neincredere. A rostit in gand „Tatal nostru” si si-a fcut semnul crucii cu limba.Atunci i-a incoltit in minte un gand ingrozitor…Cu un gest brusc a ridicat poalele vesmantului alb in care era imbracat ingerul.O aria fractiune de secunda a vazut dincolo de faldurile albe 2 copite respingatoare de tap…Apoi Vasile a fost aruncat la pamant ca lovit de traznet iar imaginea ingerului s-a pulverizat intr-un nor de fum inecacios, cu miros de sulf (!!)A auzit galgaind ca din fundul pamantului o voce ragusita:„Ai sa platesti cu tot ce ai tu mai scump!”cand si-a revenit era trantit la pamant cu fata in jos iar mana dreapta o avea arsa ca de acid sulfuric pana aproape de cot. S-a vindecat in cateva luni dar urmele se vad si azi. S-a mutat apoi la Bucuresti si a lucrat impreuna cu Maria la o fabrica.

Dupa 10 ani au inceput nenorocirile: Maria a murit in urma exploziei unui cuptor de la o forja,fetita cea mare a murit electrocutatata, apoi celelalte 2 fete au ars de vii intr-un incendiu iar baiatul dintr-o joaca periculoasa cu carbid-ul. vasile nu a revenit niciodat la Andreiasu de Jos(de jos, denumire fatidica)In jurul Focului viu, nu prea s-au tesut legende.Si nici prea multe intamplari nu sunt legate de acest loc.In orice caz, oamenii nu stiu sau nu vor sa vorbeasca despre ele.Doar un inginer silvic ne-a povestit ca, in 1962 cand a venit el acolo,a vazut intr-o poiana in apropierea focului viu 12 femei goale.A tras un foc de arma in aer si ele au disparut.In poiana cu pricina, se afla o mica balta care, galgaie tot timpul…Imprejurimile lacului, au aspect selenar…

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont